Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Villamoson jegylyukasztás nem...

Villamoson jegylyukasztás nem működik?

Figyelt kérdés

Sziasztok, évek óta nem voltam itthon, ezért nem tudom, hogy mi változott. Ma utaztam villamossal, és vonaljegy volt nálam, amit felszálláskor akartam lyukasztani, de hiába tuszkoltam bele a gépbe, nem történt semmi. Nem csak egy lyukasztónál próbáltam. A vonaljegy nem jó a villamosra? Utánanéztem a BKK honlapján, de nem találtam információt.

A vonaljegyet frissen vettem, ugyanúgy néz ki, mint a BKK honlapján. Mit csinálok rosszul?

2015. okt. 6. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

Lyukasztás szerintem már sehol nincs, hanem automata érvényesítők működnek, ami e jegyre bélyegez. Ez kicsippent egy kis téglalapot a jegyből, hogy másodszorra már ne lehessen megtenni.

Ha van ilyen a jegyeden, akkor bélyegzésnek is kell lennie.

2015. okt. 6. 11:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó, az stimmel, nem probléma. Az a lényeg, hogy bedugtam a kis piros izéba, és nem történt semmi. Se lyuk, se bélyegző, semmi. Ha meg jön az ellenőr, akkor meg fizethetek.
2015. okt. 6. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Lyukasztás még bőven van...

Kérdező: jó a vonaljegy, de valamikor nem műkődik a lyukasztó, többször jártam így. Hivatalosan összeset végig kéne próbálni, bár volt olyan, hogy egyik se volt jó.

2015. okt. 6. 12:43
 4/8 anonim ***** válasza:
98%
A kis piros izébe dugás után a fekete izét elhúztad magad felé?
2015. okt. 6. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha piros volt,akkor az mechanikus lyukasztó. A fekete részt kell magad felé (ill. a nyíl irányában) elhúzni.
2015. okt. 6. 13:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Áááhhh fekete izét el kell húzni! Akkor azért nem működött... Köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 6. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Az tök jó, hogy a helyes választ megtalálót lepontozták 53%-ra. Gratulálok!
2015. okt. 6. 16:44
 8/8 anonim ***** válasza:
29%
Azért az tetszik, hogy a kérdés úgy kezdődik, hogy "évek óta nem voltam itthon ezért nem tudom hogy mi változott" Nos, elég sok minden változott, de az a piros izé, amin a fekete bigyót magad felé kell húzni és lyukasztónak hívják, az kb 30-35 éve ugyanúgy működik.
2015. okt. 7. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!