Sziasztok, évek óta nem voltam itthon, ezért nem tudom, hogy mi változott. Ma utaztam villamossal, és vonaljegy volt nálam, amit felszálláskor akartam lyukasztani, de hiába tuszkoltam bele a gépbe, nem történt semmi. Nem csak egy lyukasztónál próbáltam. A vonaljegy nem jó a villamosra? Utánanéztem a BKK honlapján, de nem találtam információt.
A vonaljegyet frissen vettem, ugyanúgy néz ki, mint a BKK honlapján. Mit csinálok rosszul?
Lyukasztás szerintem már sehol nincs, hanem automata érvényesítők működnek, ami e jegyre bélyegez. Ez kicsippent egy kis téglalapot a jegyből, hogy másodszorra már ne lehessen megtenni.
Ha van ilyen a jegyeden, akkor bélyegzésnek is kell lennie.
2015. okt. 6. 11:41
2/8 A kérdező kommentje:
Jó, az stimmel, nem probléma. Az a lényeg, hogy bedugtam a kis piros izéba, és nem történt semmi. Se lyuk, se bélyegző, semmi. Ha meg jön az ellenőr, akkor meg fizethetek.
2015. okt. 6. 11:49
3/8 anonim válasza:
1. Lyukasztás még bőven van...
Kérdező: jó a vonaljegy, de valamikor nem műkődik a lyukasztó, többször jártam így. Hivatalosan összeset végig kéne próbálni, bár volt olyan, hogy egyik se volt jó.
2015. okt. 6. 12:43
4/8 anonim válasza:
A kis piros izébe dugás után a fekete izét elhúztad magad felé?
2015. okt. 6. 12:48
5/8 anonim válasza:
Ha piros volt,akkor az mechanikus lyukasztó. A fekete részt kell magad felé (ill. a nyíl irányában) elhúzni.
2015. okt. 6. 13:05
6/8 A kérdező kommentje:
Áááhhh fekete izét el kell húzni! Akkor azért nem működött... Köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 6. 13:37
7/8 anonim válasza:
Az tök jó, hogy a helyes választ megtalálót lepontozták 53%-ra. Gratulálok!
2015. okt. 6. 16:44
8/8 anonim válasza:
Azért az tetszik, hogy a kérdés úgy kezdődik, hogy "évek óta nem voltam itthon ezért nem tudom hogy mi változott" Nos, elég sok minden változott, de az a piros izé, amin a fekete bigyót magad felé kell húzni és lyukasztónak hívják, az kb 30-35 éve ugyanúgy működik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!