Az is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy leállítják a vonatközlekedést Nyugat-Európa felé, csak hogy helyi buszokat vethessenek be?
Nehéz erről úgy nyilatkozni, hogy ne politizáljon az ember rögtön. Nyilvánvaló, hogy sem a kormánynak, sem a hatóságoknak nem volt koncepciójuk a menekülthullám kezelésére, holott több nap volt a felkészülésre. Így aztán nem csoda, hogy a 914A végállomása a Határ út helyett az országhatár lett, mikózben tömegével járt le a sofőrök vezetési ideje...
A vasút valószínűleg azért nem volt opció, mert az ott sétáló vagy pihenő menekültek előtt a vonat nem mindig tudott volna megállni, míg az autópályán azért volt egy szabad sáv a buszoknak.
"A vasút valószínűleg azért nem volt opció, mert az ott sétáló vagy pihenő menekültek előtt a vonat nem mindig tudott volna megállni."
Annál jobb. Észhez tértek volna elég gyorsan.
Nem lett volna itt az égvilágon semmi gond, ha folyamatosan felengedik a jeggyel rendelkezőket a vonatokra. A MÁV-Start nyereségesen zárta volna az évet.
A gond abból adódott, hogy összegyűjtötték őket a Keleti előtt, hogy Viktor megvédhesse tőlük a magyar nemzetet. Meg lehet nézni, a kormánypártok támogatása megnőtt ettől.
Direkt nem politizálni akartam én sem. De adott volt egy probléma, amit szerintem a lehető leggyökerebb módon sikerült megoldania a kormánynak.
Azt is értem, hogy a síneken meg az M1-esen sétáltak, és mindkettőről nehéz vonattal felszedni az embereket. Viszont ők már legalább félúton voltak a határ felé, és azért a Keleti előtt még mindig egy nagyságrenddel többen voltak, szóval nem teljesen tiszta, miért Budapestről kellett busz.
Persze az is megkérdőjelezhető, hogy eddig miért nem kezelték a helyzetet, mért péntek este tudtak csak reagálni a kedd reggel óta fennálló problémára. Én is kicsit politikai kampányolást látok a dologban...
Bevándorlók ügyében ment az adok - kapok az EU-ban.
Szerintem: szlovén - magyar - román határ mentén kellene létrehozni tranzitzónákat és ott, olyan vízumot adni nekik, amivel, az EU-n belül, bárhova mehetnek. Ha kell segítség az utaztatásukkal kapcsolatban, akkor kérjenek érte pénzt Brüsszeltől, vagy önkéntesek is segíthetnek nekik. Ha meg, a többségük Németországba (vagy egy másik államba) akar utazni, akkor szervezzenek számukra külön vonatokat.
Persze ez, csak az én meglátásom, nem látok a dolgok mélyére, hogy ez, miért nem jöhet szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!