Reggel utazom Németországba. Hogyan jutok el, ha pont most engedik el a menekülteket?
Szia!
A helyes tervezés: Budapest-München (Railjet)- Ulm -Geislingen an Der Steige
2 Átszállással.
Megint én. A keletiben egy picit zavaros a helyzet, de nem vészes. Nem ismerek alternatívát.
Szóval, a nemzetközi pénztárnál veszel egy jegyet a Railjetre Münchenig. Az út hét órás. Neked a reggeli hét órással kell indulnod. 14 órára Münchenben vagy. 14:35kor (arra emlékszem) van egy vonat Ulmba. Ez kb. 45-60 perc.
Ulmban pontban 16:00-kor indul vonat Geislingenbe. 17:40-re ott vagy. A jegyeket külön vedd meg.
Bármiben segítek... Jó utat!
Mivel tegnap órákig álltak a végletekig túlzsúfolt vonatok Hegyeshalomban, menj inkább északabbra, Pozsonyon át. Így sokkal drágább lesz, de pl. tegnap nagyon sok csatlakozás meghiúsult a vonatok feltartóztatása miatt.
Más kérdés, hogy ma már egy fokkal felkészültebb lehet az ÖBB és a hatóságok is, mindenesetre zsúfoltságra kell számítanod Bécsig.
És jegyet ne is próbálj a Keletiben venni, esélytelen. Vedd meg online és nyomtasd ki a kioszkban vagy menj másik állomásra jegyért.
Na, te el tudtál utazni?
Én Prágába mentem volna, de esélytelen volt. :( A vonathoz sem lehetett odajutni, aztán a rendőrök átkísértek a tömegen(!! - komolyan!), és akkor láttuk, hogy minden hely foglalt, sőt, egy ülésen három ember, földön ültek/feküdtek a vonatban... Lehetetlen lett volna akár csak felszállni.
A koszról és bűzről nem is beszélve.
Most nem tudom, vajon a jegy árát visszaadják-e?? (Helyjegyem is volt, kb. másfél hónapja vettem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!