Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tegnap két csomaggal a kezembe...

Tegnap két csomaggal a kezemben szaladtam az utolsó trolihoz éjjel. Arról leszálltak előttem, és bezárta az ajtót úgy hogy a zárt ajtóhoz érve erősen kopogtam rajta. A vezető lesz*rt és továbbment. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

2015. aug. 25. 11:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kezdődik ott, hogy szaladtál. Nem köteles felvenni, ha nem vagy időben a megállóban.
2015. aug. 25. 14:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Sajnos ez ilyen. Velem többször esett már meg hasonló. A végállomás, ahol felszállok a buszomra, úgy néz ki, hogy a buszmegállóból kiállva rögtön egy közlekedési lámpa van. Ha az piros, a busz 2 méterre a buszmegálló előtt áll még egy csomó ideig. Van jófej sofőr, aki ilyenkor kinyitja még az ajtót és felengedi a siető utasokat, de volt már példa többször arra is, hogy állt a busz a lámpa miatt, odaszaladtam az első ajtóhoz és könyörögtem, hogy nyissa ki, de nem tette... Emberség kérdése, nem munkaköri előírás, így nem tehetsz semmit.
2015. aug. 25. 15:45
 13/15 szántóvető ***** válasza:
"Attól a pillanattól, ahogy a "csengő" megszólal, se le se fel. Dörömbölsz az ajtón? Miért nem csengettél? Én is lesz.rnám."-a kötöttpályán,szigorú menetrend szerint közlekedő vonatot simán megállítja a kalauz ha látja hogy szalad az utas(legalábbis régen megállította,mostanában nem vonatozok.)pedig jóval nehezebben áll meg ill. gyorsul fel mint egy troli.szóval nem értem miért nem vette fel a kérdezőt,pláne hogy nemis csúcsidőben történt az eset.
2015. aug. 25. 15:51
 14/15 A kérdező kommentje:

Sztem már ment volna haza, és lehet nem is vett észre- bár ezt kevésbé hiszem. Lehet másra gondolt, vagy épp elege volt a mai napból. De nem menteni akarom.

Nem, nem volt első ajtós 75-ös volt.

Köszönöm a hasznos hozzászólásokat. Ja én is inkább a többi utas miatt tenném meg, hogy mással ne csinálhassa meg. Pl. idősek, vagy kismamák.

2015. aug. 25. 23:22
 15/15 anonim ***** válasza:
azért egy információ hiányzik. időben ott volt-e, időben indult-e el. mert nyilván ha 1-2 perccel hamarabb ment el emiatt, akkor volt szabálytalan. ha eleve késés volt, vagy pontosan ott volt, akkor te késtél, és onnantól már csak a sofőr jóindulatán múlik, hogy "észreveszi-e" a futó embert...
2015. aug. 27. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!