Budapesten a keletiből a nyugati állomásra, hogyan lehet/mivel lehet a leggyorsabban lejutni, mennyi időbe telik?
Biztos ajánlani fogják neked a trolibuszt, mert átszállás nélkül el lehet jutni, de én nem ajánlom több okból: a Keletinél nem könnyű megtalálni a végállomást, a Nyugatinál pedig nem a pályaudvar előtt tesz le, hanem onnan 100 méterre egy másik utcában, így helyismeret nélkül el lehet tévedni. Ráadásul a troli ritkábban jár mint a metró és a villamos.
Amit én ajánlanék, az a metró. Könnyű megtalálni a lejáratot, nem lehet eltéveszteni. Gyakran jár, napközben 2-3 percenként. Bár az egyikről át kell szállni a másikra, de nem lehet eltéveszteni, mert nincs más út. Árban is ugyanannyi, mint a trolibusz: elég hozzá 1 vonaljegy, mert átszálláskor nem kell újat érvényesíteni. A Deák téren kell átszállni a 2-esről a 3-asra, ha ezt választod.
Összefoglalásképp, nehogy eltévedj: a Keletiben az M2-es (azaz a piros, nem a zöld) metróra kell felszállni, Déli pályaudvar felé menni a Deák térig, ott átszállni az M3-asra (kék) metróra Újpest felé, és menni a Nyugatiig.
Trolival menni tényleg f_szság szerintem is.
Hát ha ti ennyire szerettek csomagokkal átszállogatni és mozgólépcsőzni, hát tegyétek. Biztos fåsz vagyok, de ha nem sietős a vonatok közti átszállás vagy pont megy egy troli, én inkább azt választanám. A 73-as jelzésű kell, a pályaudvar déli, azaz Kerepesi út ill. 9. vágány felőli oldaláról indul és NEM nehéz megtalálni. (Régen az volt valóban.)
A Nyugatinál a Podmaniczky utcában áll meg, a Nagykörút kereszteződésénél. A megállót automatikusan bemondja az utastájékoztató rendszer. A menetidő kb. 12-15 perc. A Nyugatinál a megállóból indulva a Nagykörútra jobbra kell rátérni és 60-90 másodpercen belül megpillantod a pályaudvart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!