Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Másnak is gyűlt már meg a...

Másnak is gyűlt már meg a baja a MÁV-val az elmúlt hónapokban?

Figyelt kérdés
Nekem mostanában rendszeresen nem tudnak kiadni pótjegyet, a kalauz meg sorra megbüntet, pedig töküres a vonat.
2010. márc. 8. 10:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem. Egyrészt hogy függ össze hogy üres a vont és megbüntet a kalauz? Ha tele lenne nem büntetne meg?
2010. márc. 8. 10:58
 2/10 anonim válasza:

Nekem már régebben is meggyűlt a bajom vele.. pláne amikor még iskolába jártam, heti 2 alkalommal (oda-vissza). A sztrájkidőszak volt a legszarabb, alig bírtam hazajönni. :S

De nem csak mostanában meg az elmúlt években volt a MÁV-val gond.. Pl. még régebben József Attilát is elütötték.. Szóval régebben sem volt valami fasza a MÁV.

2010. márc. 8. 11:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Kedves első, úgy, hogy a jegypénztárnál közölték, nem tudnak pótjegyet kiadni, mert elfogyott. Csakhogy akkor miért volt üres a vonat végig? Az nem lehet, hogy mindenki lekéste.

Az elmúlt egy hónapban háromszor utaztam vonaton, mindhárom alakalommal nem tudtak pótjegyet kiadni, hol a számítógép rendszer meghibásodása miatt, hol arra hivatkozván, hogy elfogyott.

Ja, és a kedvencem, ha hó végén nincs nálam pénz, nem tudok kártyával a vonaton venni pótjegyet+büntetést mert nincs hozzá megfelelő eszközük. Vagy nemzetközi járaton nem tudok Euróval fizetni.

2010. márc. 8. 11:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi? Hogy jön ahhoz József Attila, hogy milyen volt a MÁV???? Akkor ennyi erővel az autók sem jók, mert ebben halt meg Grace Kelly, a repülő is egy fos, (Aliyaah), és gyalog se járj, mert az is veszélyes (Halász Judit). Ha meg otthon maradsz fenyeget a gyógyszertúladagolás veszélye (Heath Ledger).

De ettől az értelmetlen hozzászólástól függetlenül,

a MÁV tényleg az ország szégyene. Én már nem is vagyok hajlandó vonatozni, autóval járok. Ez nem sznob duma, hisz nekem speciel vonattal sokkal egyszerűbb és kényelmesebb lehetne az utam, de amig a hétköznapok 5 napjából 1 olyan nap van legjobb esetben, amikor nem történik semmi (késés, télen nincs fűtés, világítás, kosz, a kallerok a csövikkel meg a hangos kisebbségiekkel szemben nem lépnek föl stb) addig marad a kocsi!

2010. márc. 8. 11:19
 5/10 anonim ***** válasza:

De, ha nem kaptál pótjegyet miért szálltál fel a vonatra?

Amúgy bennem még az az elv rögzült, hogy pótjegyet inkább 1 nappal előtte váltok, vagy órákkal előtte, és akkor tuti nem ér meglepetés. Az ember azért tudja mikor indul hosszú útra. Ma meg már neten is lehet asszem jegyet rendelni.

Amúgy nekem is sok bajom volt vele, főleg a "felsővezetékszakadással", ami a Budapest-Szolnok vonal sajátságos jellegzetessége. Körülbelül fél évente előfordul. De akad váltóbefagyás... na meg egyszer elaludt és elkésett a mozdonyvezető és ezért nem indultunk...

Egyszer 4 órámba telt feljutni Pestre, az amúgy 30 perces vonatút helyett. És ugyanennyi volt vissza.

De az emberek se piskóták... egyszer azért állt meg a vonat, mert egy barom összeveszett a barátnőjével és kiugrott a lassuló vonatból... meg kellett várni a mentőt. Persze semmi baja nem lett, csak mi lettünk idegbetegek, akik már mentünk volna haza.

Máskor meg búcsúzott a család a vonaton, és az meg elindult... rohantak hogy leszállnak.

Komolyan szappanoperába illő jelenet volt.

"Anya neeeee... jajj neeee... Uramisten neeeee"

És én csak annyit láttam, hogy lelép, puff, fekszik.

Aztán jött a "Apa neee... jajj neee...". És ő is lelép, puff, fekszik.

Megállt a vonat... a lány sokkot kapott. A szülei meg elsétáltak, kutya bajuk se volt.

2010. márc. 8. 12:20
 6/10 anonim válasza:
Úgy jön ehhez József Attila, hogy őt is elütötte a vonat és emiatt meghalt. A MÁV eddig csak hasonló tevékenységekben remekelt.. Eltünteti az országból a jeles költőket, művészeket. Ezért tart itt az ország, ahol.. A kultúra teljesen kihalt.
2010. márc. 8. 12:28
 7/10 A kérdező kommentje:

Vajon, ha te az ország egyik végéből mennél a másikba. Télen vagy nyolc órát utaznál, várnál még három órát a következő vonatra, amire mellesleg szintén nincs már (?) pótjegy?

Sőt, olyat is hallottam, hogy már egy héttel előtte sem tudtak kiadni. Itt valaki gáz dolog van, nem jegyhiány.

2010. márc. 8. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Olyat is hallottál?!

De nem te próbáltad? Én azért kétlem, hogy 1 héttel előtte ne lehetne pótjegyet venni. És erre az útvonalra csak pótjegyes vonat megy, sima gyorsvonat nem?!

És, ha készülnél készpénzzel a vonatútra, hogy legalább ez ne okozzon galibát?

Lehet szidni a "rendszert", de ha ismered a buktatóit, akkor az a legegyszerűbb ha felkészülsz rájuk és kikerülöd őket.

2010. márc. 8. 15:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Oké, de inkább ti meséljetek, ha van olyan vonatos sztoritok, ahol hasonlóan jártatok, mert nem akarom bizonygatni, milyen rossz a MÁV, tudom anélkül is.
2010. márc. 8. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Én utálom a MÁV-ot, halálra dolgoztatnának a köcsögök.
2010. márc. 9. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!