Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Félek a buszozástól! Mit tegyek?

Jade48 kérdése:

Félek a buszozástól! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most megyek gimibe, és félek a buszozástól. Hogy nem lesz ülőhely, hogy nem szállok le időben, szóval minden rosszra gondolok. Mit tehetnék?

2015. aug. 4. 15:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Szedd össze magad, vagy menj pszichológushoz, mert ez nem normális.

Olyasmi fóbia lehet, mint aki fél a repüléstől, de mivel a buszozás gyakorlatilag akár napi szükséglet is lehet, valahogy ki kell másznod ebből.

Én is rettegtem a repüléstől anno, mégis összeszedtem magam, és elmentem Amerikába. El is múlt a félelmem valahol a 3. és a 4. óra repülés között.

Szóval neked is van remény.

2015. aug. 4. 15:39
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem tudsz vonattal, villamossal ilyesmivel menni?

Próbálj időben kimenni a megállóba, hátha lesz ülőhelyed. Ha nincs, akkor mozgasd a lábfejedet, lábadat valamennyire, hogy vért pumpálj felfele.

Én se szeretek/bírok télen-nyáron túl meleg és oxigénhiányos helyen emberek által összenyomva mozdulatlanul állni.

Ha nem szállsz le időben, nem történik semmi.

2015. aug. 4. 15:42
 3/12 anonim válasza:
100%

Mennyit fogsz buszozni?

A legelején még elmehetnél mondjuk szülővel vagy baráttal, hogy "megszokd", vag akár most nyáron

De egyébként, ha nincs ülőhely, ami velem elég sokszor előfordul, akkor állsz. Ilyen egyszerű :)

Le fogsz szállni időben, ne aggódj ;)

2015. aug. 4. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:

Nyugi, teljesen normális ez a viszolygásod, illetve nevzzük fóbiának..

Most nyáron próbálj rágyúrni némi utazgatással..jeleölj ki valamilyen célt, időponttal, és menj egy kört..lehetőleg a gimi irányába..

ilyenkor kell kötetlenül buszozni, szeptemberre már rutinos utazó leszel.

tehát: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...az ülőhely az úgyis mindig probléma lesz, azzal elegánsan ne foglalkozz.

Ha nem szállsz le időben,akkor visszafutsz egy megállót...ezt próbálgasd..

hajrá, drukkolok.

2015. aug. 4. 15:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Keress fel egy szakembert mert ez nem normális. S ha nem lesz ülőhely majd állsz.
2015. aug. 4. 15:57
 6/12 anonim válasza:
Nyugi, egy hét és megszokod. Semmi gondod nem lesz!
2015. aug. 4. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem lesz ülőhely? Ugyan már.

Egész nap ülhetsz az iskolapadban.

Nem szállsz le időben? Szólsz a sofőrnek hol szeretnél leszállni és megkéred kiabáljon be hangosba.

Boltba menni nem félsz egyedül?

2015. aug. 4. 17:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha okostelefont használsz, akkor ott be tudod állítani, hogy a megálló elött értesítsen. Bár itt megjegyzem, hogy egy idő után, már rutinból mész a suliba.

Az ülőhely problémát nem tudom kommentálni. Én, amikor gimnáziumba jártam, mindig volt ülőhelyem, bár igaz, javarészt végállomáson szálltam fel. Amúgy busszal, kb. mennyi idő? Mert 15 perc, még nem vészes.

2015. aug. 4. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem kell itt dilidokihoz menni, én is folyton parázok hogy biztos jó helyen szállok-e le egy új útvonalon, 2-3x végigmegyek rajta, felismerem ha jön a megálló és megnyugszom, onnantól simán megy, néha indulás előtt izgulok hogy el ne késsek.
2015. aug. 5. 00:05
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És... hát attól függetlenül, hogy nem szeretnék pszichológushoz járni emiatt, igazán jól esett a biztatásotok! Majd valahogy túlteszem magam ezen a fóbián is! :)))
2015. aug. 5. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!