A mai magyar gyorsvonatokon mennyire kulturáltak a körülmények?
Sínrekaka van, de mégis mi azzal a baj?
Az elmúlt 10 év alatt rengeteget javult a színvonal, sok felújított vagont huzigálnak.
Bár még mindig jobban jársz a nemklímás nyitható ablakossal, mint egy konzervdobozzal, amiben a nagy meleget garantáltan nem bírja a klíma...
A higiénia inkább az utazóközönségtől függ, kelet felé többnyire romlik.
pff én pont keletre szoktam utazni, azok a legtisztábbak
Balaton fele, nah az szemétdomb volt.
Vécé minden vonaton van. Az hogy mi számít higénikusnak az attól függ hogy mennyire van takarítva, ez megint nem arról szól hogy hol közlekedik a vonat. Mert ki lehet fogni retkes vécét az ország bármelyik részén bármilyen vonatban. Én személy szerint jobban kedvelem a hagyományos WC megoldást mert az biztosan működik. Míg a flirt desiro WC egyszer csak megtelik és kész vége. Rosszabb esetben folyik a pisa végig az utastérben.
Büfé: belföldi vonatokban egységesen nincs. Csak egyes kivételes IC-kben ahol nemzetközi vonat szerelvénye forog be.
Klíma: gyorsvonatokban nincs, ami klímás kocsit találnak az mind IC-be megy. Én mondjuk a nyitható ablakosat jobban szeretem.
Takarítás: Megint csak változó. Szerintem nincs különösebb baj a vonatokon, max nem kell hason csúszkálni a padlón. Nem várom el a patika tisztaságot, a tömegközlekedés már csak ilyen műfaj.
A fenti tényezőknél szerintem sokkal fontosabb hogy legyen normális menetrendi kínálat, normális férőhely (magyarul ne heringjárat legyen) meg műödjenek a csatlakozások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!