Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntettek a buszon, de...

Kkicsii kérdése:

Megbüntettek a buszon, de akkor most mennyire?

Figyelt kérdés

Azért büntettek meg a buszon, mert érettségi után ideiglenes diákigazolványt kaptam és teljesen megfeledkeztem arról, hogy új igazolás is kell hozzá, így a régihez tartozó igazolás volt nálam.

A bérletem érvényes volt és minden más is rendben volt.

Még sohasem büntettek meg, ezért azt szeretném megtudni, hogy a papírra 8370 Ft befizetendő összeg van írva, de az ellenőr azt mondta, hogy 1300Ft-ot kell befizetni.

Akkor most ez hogy van? Van olyan, akinek volt hasonló esete és tudna segíteni?

2015. júl. 7. 20:56
 1/7 Neuhauser László ***** válasza:

Beszerzed az igazoló dokumentumot, majd egy BKK irodában bemutatod.

Ez esetben a kisebb összeget kell kifizetned, de ezt minél előbb tedd meg

Egyéb esetben a teljes összeget kell kifizetned

2015. júl. 7. 21:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Általában szerdán van fogadónap az iskolákban. Szerezd be az igazolást.
2015. júl. 7. 21:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld pacsi. :-)
2015. júl. 7. 22:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem, miféle igazolás? Milyen adatod változott meg, ami alapján új papírok kellenek? Ez már a tipikus "kössünk bele mindenképp" kategória. Én biztos kiverném a balhét, bár az tény, hogy nem olyan nagy összeg az 1300, ha fontos a béke.
2015. júl. 8. 12:22
 5/7 eddiboy ***** válasza:

Eddigi válaszolók: Nézzétek már meg az adatokat: 8370 Ft/ 1300 Ft. ez BKK, hanem Volánbusz vagy valamelyik KK lehet. Az igazolás pedig minden bizonnyal a viszonylatigazolás, amit a Volán (KK) ad ki, és ezen szerepelhetett a régi diákigazolvány száma, ezért kell új.

Kérdező: Ne az isolába menj igazolásért, mert az már van neked, az az ideiglenes diákigazolvány, a pénztárban váltsál új viszonylatigazolást az ideiglenes diákkal, amjd azt mutasd be a közlekedési társaság pótdíjirodájában, ekkor lesz 1300 Ft. Figyelj rá, hogy időben tedd ezt meg, mert erre a bemutogatósdira csak néhány nap szokott rendelkezésre állni (Volánbusznál 15 nap).

2015. júl. 8. 16:09
 6/7 anonim ***** válasza:

"Az igazolás pedig minden bizonnyal a viszonylatigazolás, amit a Volán (KK) ad ki, és ezen szerepelhetett a régi diákigazolvány száma, ezért kell új."

Épp ezért tartom szarrágásnak a büntetést, de hát tényleg, a diákokkal ki kell ám cseszni rendesen.

2015. júl. 8. 18:01
 7/7 eddiboy ***** válasza:
#6: Ebben teljesen igazad van.
2015. júl. 8. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!