Megbüntettek a buszon, de akkor most mennyire?
Azért büntettek meg a buszon, mert érettségi után ideiglenes diákigazolványt kaptam és teljesen megfeledkeztem arról, hogy új igazolás is kell hozzá, így a régihez tartozó igazolás volt nálam.
A bérletem érvényes volt és minden más is rendben volt.
Még sohasem büntettek meg, ezért azt szeretném megtudni, hogy a papírra 8370 Ft befizetendő összeg van írva, de az ellenőr azt mondta, hogy 1300Ft-ot kell befizetni.
Akkor most ez hogy van? Van olyan, akinek volt hasonló esete és tudna segíteni?
Beszerzed az igazoló dokumentumot, majd egy BKK irodában bemutatod.
Ez esetben a kisebb összeget kell kifizetned, de ezt minél előbb tedd meg
Egyéb esetben a teljes összeget kell kifizetned
Eddigi válaszolók: Nézzétek már meg az adatokat: 8370 Ft/ 1300 Ft. ez BKK, hanem Volánbusz vagy valamelyik KK lehet. Az igazolás pedig minden bizonnyal a viszonylatigazolás, amit a Volán (KK) ad ki, és ezen szerepelhetett a régi diákigazolvány száma, ezért kell új.
Kérdező: Ne az isolába menj igazolásért, mert az már van neked, az az ideiglenes diákigazolvány, a pénztárban váltsál új viszonylatigazolást az ideiglenes diákkal, amjd azt mutasd be a közlekedési társaság pótdíjirodájában, ekkor lesz 1300 Ft. Figyelj rá, hogy időben tedd ezt meg, mert erre a bemutogatósdira csak néhány nap szokott rendelkezésre állni (Volánbusznál 15 nap).
"Az igazolás pedig minden bizonnyal a viszonylatigazolás, amit a Volán (KK) ad ki, és ezen szerepelhetett a régi diákigazolvány száma, ezért kell új."
Épp ezért tartom szarrágásnak a büntetést, de hát tényleg, a diákokkal ki kell ám cseszni rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!