Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha vonattal szeretnék menni a...

Ha vonattal szeretnék menni a Nyugati pályaudvarig, akkor hol kell leszállnom, az építkezések/újítások miatt?

Figyelt kérdés

És meddig fognak ezek a munkálatok tartani?

Előre is köszönöm a válaszokat!!!

18/L

2015. jún. 29. 11:14
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:

Nem érdemes leszállnia, mert a sok átszállás miatt kb. ugyanannyi lenne időben az út, vagy akár még több is. Pénzben meg viszotn tuti sokkal több. Illetve a helyismeret hiányában kellemetlen és stesszes a sok átszállás.

Jobban jár, ha belekalkulálja az állásidőket, és inkább induljon egy vonattal előbb.

2015. jún. 29. 14:11
 22/31 A kérdező kommentje:

Nem, nincs bérletem.

Engem csak az érdekel, hogy azért ne tartson egy milliomod évig az a dolog, de ne is kelljen ötszázszor átszállni... :D

Szóval akkor ebben az esetben a Zugló, 7-es busz variáció él?

2015. jún. 29. 17:58
 23/31 anonim válasza:

Persze h. él. :-)

Azzal tudsz normál esetben a legegyszerűbben eljutni A-ból B-be.

Egyébként Jó az a gyorsvonatos Keletibe érkezős verzió is, de ugye ott nagyon kötve van a vonatok indulása. Nincs belőle túl sok egy nap.

Mondjuk próba cseresznye a MÁV menetrendet megnézhetnéd, hátha Vácról jó időben indulna (meg esetleg hazafelé is) egy gyorsvonat. Mert elvileg azokat tényleg a Keletibe irányították. Csak a helyi meg a személy megy a Ceglédi vonal felé.

Ha találnál gyorsot akkor a Keletiben csak a négyes metróra kellene felszállnod és az irtó gyorsan elvinne a Bikás parkig.

Itt találod a vágányzári menetrendet. A 70-ig tekerj le, pdf-es file, tehát ha van ilyen olvasó progid, akkor tudod megnyitni. [link]

2015. jún. 29. 18:12
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszi Rhella és mindenki más ezt a sok segítséget! Nagyon rendesek vagytok!!!

Tehát akkor tisztázzuk le még egyszer, ha nem gond, mert én, mint falusi lány, tényleg HÜLYE vagyok ehhez (100%-ban elismerem), és ez életem első ilyen útja egyedül.

Tehát Vácon felszállok egy zónázó vonatra, ami elvileg a Nyugatiig megy, DE én leszállok Zuglón. (Zugló egyébként hanyadik állomás lesz Váctól?)

Zuglón felszállok a 7-es buszra, (ami hány órakor érkezik???) ez lerak a Bikás parknál, onnan pedig eltalálok a sulimba.

2015. jún. 30. 17:29
 25/31 anonim válasza:

Nagyon szívesen!

Tehát jöhetsz a zónázóval, de a Váci helyivel is!!!!

A Nyugatiba MOST egyik sem jön be, mint normál esetben tenné, hanem a Nyugati előtt elkanyarodik Zugló felé.

Ezért kell a zuglói pályaudvaron leszállnod.

Tehát, ha a ZÓNÁZÓVAL jössz, akkor úgy vannak a megállók a pesti részen már:

Rákospalota-Újpest

Istvántelek

Zugló -> ITT kell leszállni

a váci HELYI-nél egy megállóval több van:

Rákospalota-Újpest

Istvántelek

Rákosrendező

Zugló -> leszállás

A vonat végéhez szállj, mert Zuglóban a lejárat a peronról oda esik.

Ha kijössz az állomásról, akkor az utcán előrefele kell jönnöd egy kicsit és jobb kézre van a kocsiút, ahol járnak a buszok.

Kétszer kétsávos út, a két sávot elválasztó járdaszigeten van a buszmegálló. Ennek menetrendje nincs, mert folyamatosan jönnek a különféle buszok.

A buszmegálló elejénél van egy elektromos kijelző, ami mutatja h. melyik busz kb. hány perc múlva érkezik.

Neked a sima 7-es buszra kell felszállnod.

(mert van 7E jelzésű és 107-es is)

Az pedig elvisz Budára, a Bikás parknál kell leszállnod.

2015. jún. 30. 19:04
 26/31 anonim válasza:

Ja és azért nem ártana, ha áttanulmányoznád a menetrendjét a 7-es busznak, mert tovább megy mint a Bikás park!!!

A zónázó vonat egyébként Vác után először Rákospalota-Újpesten áll csak meg. A helyi meg mindenhol.

2015. jún. 30. 19:07
 27/31 A kérdező kommentje:
Oké. De találtam egy olyan megoldást is, hogy vonattal a Keletibe, onnan egy M4-es metró, aztán leszállok a Bikás parknál. Szerinted ez is jó így?
2015. jún. 30. 19:14
 28/31 anonim ***** válasza:

Sziasztok, bekapcsolódhatok? :)

A Keletiből M4-es metró a leggyorsabb megoldás. Szóval ha épp jó időben van olyan vonat, azt válaszd.

De ha nem, az se para. Amint már leírták, megkeresed Zugló vasútállomásnál a buszmegállót, és felszállsz a 7-es vagy a 107-es buszra. Ez utóbbi még egy hangyafasznyit gyorsabb is (kemény 2 perccel).

Ha szeretsz menetrendeket böngészni, itt a 7-esé: [link] és a 107-esé: [link]

De ígyis-úgyis pár percen belül jön egy amire felpattanhatsz.

2015. jún. 30. 22:57
 29/31 anonim válasza:

Ha visszaolvasol, akkor ott van az a verzió is a Keleti pu-ral!!!! Csak azt valahogy eddig nem kérdezted, említetted.

Tehát IGEN, az is jó verzió. Ha találtál gyorsvonatot, ami bevisz a Keleti pu-ra, akkor szuper!

Tehát akkor Vácon felszállsz rá, a Keleti pu-on meg le. Aztán irány a 4-es metró és onnét a Bikás parki megálló.

És mint korábban írtuk, ez a legeslegyorsabb megoldás, amennyiben van olyan gyorsvonat, ami időben beérkezik a Keletibe.

2015. jún. 30. 23:40
 30/31 anonim ***** válasza:

Mint ahogy leírtam, a keleti pályaudvaras megoldás elég kockázatos, azok ugyanis nemzetközi vonatok, amik néha elég sokat késnek. De mehetsz azzal is, ha épp jön, akkor az a leggyorsabb megoldás.

Ha Zuglóba mész, akkor mégegyszer felhívom a figyelmedet, hogy a CEGLÉDre tartó zónázó vonatra kell felszállnod, illetve ha valamiért a személlyel mész, akkor a MONORI személyvonatra.

2015. júl. 1. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!