Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikor fognak Magyarországon...

Mikor fognak Magyarországon is 200-zal haladni a vasúti szerelvények?

Figyelt kérdés
Pontosan mi az akadálya? A kérdés Railjet-en utazva Németországba merült fel bennem, látványos a különbség.
2015. jún. 23. 09:59
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Majd ha nem a MAV uzemelteti, hanem olyan tarsasag, akinek erdeke, hogy az _utas_ jol jarjon.
2015. jún. 23. 10:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a MÁV újra egységes lesz, egyetlen vezérigazgatóval, nem pedig 4-5 ZRT, ugyanennyi sleppel. A leváltott főnökök nem kapnak százmilliós végkielégítések. A pénzt a pálya felújítására költik ehelyett.
2015. jún. 23. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Mostmár tudtommal minden jelentősebb fővonalon vagy jelenleg építik át a pályát 160 km/h sebességre alkalmasra, vagy megtették ezt és a biztosítóberendezés átépítése van hátra, vagy a jövőben tervezik ezt.

Ugyan nem 200 km/h, de előrelépés ahhoz képest, amikor az ember 200-250 km-t 100-120-szal, sebességkorlátozások miatt lassabban döcögi végig egy távolsági forgalomra nem alkalmas és zsúfolt vasúti kocsiban. -.-

Minden engedélyt megkaptak az IC+ kocsik a sorozatgyártásra, használt, de a mieinknél jobb állapotú (jó állapotú) vagonokat is akarnak venni.

Tudtommal csak egy-két Budapestre befutó fővonal marad 100-120 km/h, de ezek nem-alig bonyolítanak távolsági forgalmat.

Én is várom már, mikor lehet majd úgy eljutni egy kisebb, távolabbi városba, hogy a vonat nem 3 óra alatt tesz meg 200 km-t, majd átszállás után nem BZ döcög 40 km/h-val, hanem új dízel motorvonat 60-80-100-zal (amennyit a domborzat és a vonalvezetés enged).

De legalább elindultunk valamerre, egy jónak látszó irányba.

2015. jún. 23. 10:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát, magyarország 30-40 évvel van lemaradva a normális jóléti országoktól. Fizetésben, életszinvonalban, adóban Észak-Koreát, Afrikát súroljuk. De, hogy magyarországon mikor fognak 200-al menni a vonatok... Hát még jó sokáig nem, az biztos. Egy ma született baba sem hiszem, hogy megfogja élni.
2015. jún. 23. 10:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Az akadálya a megfelelő infrastruktúra hiánya és ezen infrastruktúra kiépítésének alacsony várható megtérülése.

Magyarországon nincsenek igazán nagy távolságok a nagyobb városok között. Így percekben fejezhető csak ki az időmegtakarítás. Ezen kívül a városok méreteiből adódóan az utasforgalom volumene sem akkora, hogy 160 helyett megérje 200-as tempóra átépíteni a pályàkat. Egyszerűen túl kevés embernek túl kevés időmegtakarítást jelentene.

Ezen kívül ne feledjük, hogy még a TEN-T korridorokon sincs meg végig az előírt pályasebesség és tengelyterhelés. Ez nyilván fejlesztési forrásokat köt le.

2015. jún. 23. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Majd amikor minden más európai országban 500-zal.
2015. jún. 23. 11:44
 7/10 anonim ***** válasza:

"Mostmár tudtommal minden jelentősebb fővonalon vagy jelenleg építik át a pályát 160 km/h sebességre alkalmasra, vagy megtették [...] Ugyan nem 200 km/h, de előrelépés"

Hehehehe! Ja, hogyne! Szemfényvesztésnek meg parasztvakításnak remek. A helyzet meg az, hogy vagy 20 évig nem fog az IC-n kívül semmi se ennyivel menni, mert se mozdony, se kocsi nincs, ami a 160-at bírná. Egyelőre annak kell örülni, ha a 120-as menetrendet tartani tudják. És mint ugye tudjuk, a MÁV szerint az elővároson és az IC-ken kívül nincs vasút és utas, tehát ilyen jellegű fejlesztésekről még csak ne is álmodjunk.

2015. jún. 23. 17:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Elővárosi motorvonatokat folyamatosan vesznek.

IC+ kocsik, Schlieren-kocsik stb...

Mozdony biztos nincs elég? Gondolom megoldják azt is.

2015. jún. 23. 17:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyenlőre csak a vonatszimulátorban :) Mentem már ott 285-el is railjettel, shinkanzennel Budapest Keleti pályaudvartól Mendéig megállás nélkül :)
2015. jún. 24. 15:22
 10/10 anonim ***** válasza:
OpenBVE? Ott kisiklattam egy FLIRT-öt. Nagyon kezdőként elkezdtem játszani - nagyon kezdőként, ne rökönyödjetek meg -, azt hittem, kétkarú jármű, és nem értettem, miért nem fékez, mikor azt hittem, fékezek. :D Egyszercsak kisiklottam. :D
2015. jún. 24. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!