Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most akkor használhatok...

Most akkor használhatok vonaton diákbérletet, vagy nem?

Figyelt kérdés
Tatabánya és Alsógalla között vásároltam diákbérletet, Alsógallán lakom, de itt is tanulok. Minden hónapban vásárolok harmincnapos diákbérletet, mert olcsóbb, mint a helyi járatos buszbérlet, és a két állomás között nagyon ritka, ha közlekedek, akkor is csak olyan távlatban, ami gyalogszerrel max. 15 perc, nem több. Erre feleslegesnek gondolom a buszbérletet venni, ellenben a vonatbérlet igen hasznos. Most akkor jogosan használom a bérletet, vagy nem, mert az iskolám nem Tatabányán van? ( megj. A pénztáros erről soha nem tájékoztatott, pedig minden vásárlásnál kérnek diákigazolványt. )

2015. jún. 17. 16:15
 1/6 A kérdező kommentje:
( Alsógalla megállóhely, tehát nem két külön városról van szó, hanem Tatabánya egyik megállóhelyéről. )
2015. jún. 17. 16:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Éééééés mégegy. Az ellenőr sem szólt eddig semmit, ha ellenőrizte az irataimat. Csak nem szeretném, ha megbüntetnének egy olyan dolog miatt, amiről fogalmam sem volt. ( Tudom, a szabály nem ismerése...:) )
2015. jún. 17. 16:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel Alsógalla Tatabánya egyik városrészre ezért igen tulajdonképpen helyi járatként használod a vasutat amit semmi nem tilt így szerintem jogosan használod.

De amúgy minden Tatabányán van olyan település külön hogy Alsógalla nincs az csak egy városrész.

Én is 5km diákbérletet használok, a helyi járatos bérlet helyet 595 forint, és még sűrűbben is jár mint helyi busz.

2015. jún. 17. 18:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Abból a szempontból, hogy nem külön város/település, abból a szempontból okés, csak most nem tiszta, mert elvileg a diákbérletet csak az iskola és lakóhely között lehet. Hogy ebbe beleköthetnek e.

Köszönöm a választ. :)

2015. jún. 17. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Csak iskola és lakóhely között használhatod a bérletet, ehhez viszonylatigazolásra lehet szükséged!

2015. jún. 17. 19:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezt én is elolvastam, de ez egy településen belül van, nem két különböző. Értelemszerűen Kelenföldre nekem nem jár diákbérlet, de a diákigazolványon, lakcímkártyán sem Alsógallát írnak, hanem Tatabányát. Külön nem jelölik sehol. Tehát ezért nem értem.
2015. jún. 18. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!