Ha vki tájékozott a pesti közlekedésben: hogyan jutok el a Városkaputól a Blaha Lujza térig?
Úgy néz ki, hogy oda fogok járni képzésre, de én még életemben nem utaztam tömegközlekedéssel Pesten, tán még azt sem tudom, milyen járművek közlekednek ott :D ...
Vácról járnék fel a Városkapuig. Ott szépen leszállok a buszról ... aztán? Van vmi közvetlen járat? Villamos, vagy metró, vagy valamicsoda.
Légyszi, szájbarágósan vki magyarázza el nekem, hogy lássam- megér-e ennyit ez a képzés! Persze tudom hogy konkrét időpontok alapján talán könnyebb lenne összehangolni a járatokat, de az majd kiforrná magát.
Köszönöm!
18/L
#1:
Tudod hol van Vác? Szentendrétől egy nagy sziget választja el.
Kérdező:
A vonat nem megoldás? Mert ha igen, akkor inkább azzal utazz a Nyugati p.u.-ig (végállomás), onnan a Főbej
Vagyis vonattal Nyugati p.u. Főbejáraton kisétálsz és máris ott lesz a 4-6 V (Újbuda-Központ, vagy Móricz Zsigmond körtér felé), ami kimegy a Blaha Lujza térig.
Nyugati p.u vágányzár idején: S50 - S70 vonatok, illetve a Zónázókkal a Zugló vasútállomásig, aztán szinte bármyik busz elvisz a Blaha Lujza térig (van amelynek ott is van a végállomása).
Ha mwg busz: Újpest városkapu M3 (Kőbánya-Kispest felé) - Deák Ferenc tér - M2 (Örs vezér tere fele) és az is, meg fog állni a Blaha Lujza téren.
Hát a Szentendrés nem megoldható! Pedig jó lenne akkor!
A vonat is bonyolult. Mert akkor a szomszéd faluba kéne átutaznom, onnan (nevetséges, de) nincs sűrűn járat, főleg hétvégén...
Még talán mindig Vác a legjobb vmilyen szinten.
Utolsó: befejezed a szöveged? Mert így vagy csak számomra nem értelmes, vagy alapból :D
SajtosVakond: de minek utazzon ki, Szentendrére?
Több időben és pénzbe is telik, vagy erre, nem is gondolsz?
"a varoskapuig eljutott valahogy, ami nagyjabol 2 percre van Szentendretol "
- Ja, hogyne. Pont két percre. Se több, se kevesebb.
Most komolyan alternatíva Szentendrére kimenni a HÉV miatt, ahonnan töb mint 20 perc a Batthyány, miközben átszállással legfeljebb 20 perc a Városkaputól a Blaha?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!