Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A mozgólépcsők elején mikor...

A mozgólépcsők elején mikor lesz "Jobbra tarts" felirat?

Figyelt kérdés

Elsősorban a budapesti metróra gondolok, de biztos máshol sem divat félrehúzódni. A kérdés tehát, hogy miért nincs még, és mikor lesznek kirakva a külföldön jól bevált "Keep right" és társai feliratok, matricák.

Nem az a baj, ha valakinek sok csomagja van, és nem férek el, hanem az, ahogyan egyesek egyedül lézengenek a mozgólépcső közepén, vagy jellemzően párban elállják az egész helyet.

2. Megbüntetnek-e, illetve látszik-e a biztonsági kamerán, ha eleresztek néhány ilyet?

2015. jún. 7. 21:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
28%

Valaki undorító dolognak tartsa azt, hogy a másik siet, a másik meg, nem érti, hogy minek kell sietni az embernek.

Hahó: nem csak a 4-6 V, illetve a metró létezik, hanem a többi járat is - ha valaki emiatt lekési a csatlakozását, akkor most szívjon? Gratulálok, süt belőletek is az empátia!

Gondolom, a csúcsidőn kívüli követés sem létezik számotokra, amikor a metró is, 10 percenként közlekedik, de a Nagykörúti villamosok sem, 2 percenkét váltsák egymást.

A BKK-t, meg kár felhozni is, mert ők sem mindig, a csatlakozási problémák megoldásán dolgoznak (ha meg, egyet megoldanak, abból is, nagy csinnadrattát csinálnak).

Kérdező: láthatod, hogy milyenek az itteni válaszadók többsége. A siető ember a hibás és nem az, aki feltartsa.

2015. jún. 8. 11:00
 12/18 eddiboy ***** válasza:
100%

Régebben, valamikor a 80-as évek végén - 90-es évek elején kerültek ki ilyen feliratok, 2 generációjuk is volt, talán néhány régebbi mozgólépcsőn még most is megtalálhatók, de később már nem cserélték ezeket, és az új mozgólépcsőkre sem kerülteki már később.

Tapasztalatom szerint Prágábna még akkor is jobbra állt mindenki, amikor egyszerre 2 szerelvény érkezett be, sorba kellett állni a lépcső alján, és így 2-szer annyi idő alatt jutottunk fel a felszínre, mintha 2-esével álltunk volna be.

2015. jún. 8. 11:22
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

Azoknak, akik nem értik, hová a nagy sietség:

Sajnos nem minden járat közlekedik 2-3 percenként. Bizony van, aki olyan helyre igyekszik, ahová 20-30-60-120 percenként megy a busz, vonat, komp, akármi. Nekik nagyon nem mindegy, hogy a csatlakozó járatukhoz odaérnek-e vagy pont azzal a 2-3 perccel késik le, amit egy mozgólépcsőn lerohanással pont le tudnának faragni.

Persze lehet erre azt mondani, hogy akkor induljon el korábban, ám elég sok olyan munkakör van, ahol a pontos indulás időpontját meg tudod választani. De még otthonról indulva is visszaszaladhatsz megnézni, becsuktad-e az ablakokat és máris bukhattál 1-2 percet. Szóval szerintem igenis elvárható magatartás egymás elengedése a mozgólépcsőn. Jobbra állsz, balra mész, ilyen egyszerű.

Ha pedig beesik csúcsban 2 metró, az pech, ott muszáj két sorban mozgólépcsőzni.

2015. jún. 8. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Igenis meg kéne érteni, hogy az ember siet!

Lehet, hogy a metró 2 percenként jár, de a vonat már nem. Én 2-szer szállok át: metró -> vonat -> helyi busz. A vonat még csak-csak jár fél óránként délután, a helyi busz nem mindig. Szóval ki vagyok segítve, hogy jön a következő metró 2 perc múlva. Aztán meg gyalogolhatok haza 3,5 km-t az állomásról, amit a sok "hova siet, hát 2 percenként jár" ember el sem tud képzelni, mert 200 m-t is busszal tesz meg.

Vagy ha épp reggel dolgozni megyek, a MÁV szinte kivétel nélkül késik, de biztos én vagyok a rossz, mert nem indulok el 1-2 vonattal korábban a biztonság kedvéért. Megint csak egy olyan dolog, hogy a csak Pesten közlekedő emberek fel sem tudják fogni, hogy valaki 6-kor indul, hogy 8-ra beérjen, de azért okosak.

2015. jún. 9. 00:09
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Olyan országban, ahol kultúremberek élnek, fölösleges az ilyen tábla, mert az emberek udvariasak a másikakkal és igyekeznek nem akadályozni azt, akinek sürgös, egy primitív emberekkel teli oszágban meg nem használ 500 tábla sem, mert akkor sem engednének még véletlen sem elöre mást, nehogy annak ne legyen rossz.
2015. jún. 9. 08:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen feliratok igy ertelmetlen a kerdes.
2015. júl. 28. 07:42
 17/18 anonim ***** válasza:
46%
Hülyeség jobbra állni mert feleződik a mozgólépcső kapacitása mintha egymás mellett is állnának és sokkal jobban feltorlódik a sor. Meg ha én balkezes vagyok akkor ballal kényelmes kapaszkodnom plusz a böröndömet is le kell raknom magam mellé és a párom is mellém fog állni nem elém mögém. Aki siet az meg induljon korábban vagy vegyen autót pont nem érdekel a problémája őt se érdekli az enyém szóval 1-1
2015. aug. 19. 09:19
 18/18 anonim ***** válasza:
16%
Ha valaki siet legyen már annyi agya, hogy szól annak aki útban van. És mi lenne ha mindenki sietne mindig?
2016. máj. 10. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!