Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lesz végül BKV-sztrájk jövő...

Lesz végül BKV-sztrájk jövő héten (június 11-12. )?

Figyelt kérdés

2015. jún. 4. 10:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Tisztában vagyok a vasútvonalakkal, de nincsenek közel. Nem szívesen gyalogolok fekete-fehér ünneplőben fél órát egy vizsga előtt. Semmi köze nincs ennek a kérdéshez egyébként, köszi, hogy ennyire okos vagy és látatlanban mindent tudsz rólam. :)
2015. jún. 4. 20:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként hozzáteszem, a vonat, ami "közel" van, óránként jár, és vagy nem érek be vele, vagy pedig 50 perccel hamarabb ott vagyok. Én csak egy ártatlan kérdést tettem fel, mert meglepődtem, nem tudtam, hogy sztrájkot szerveznek. Nyilván ha nincs más választásom, elmegyek vonattal, de ahhoz a 8 órai vizsgámhoz el kell indulnom háromnegyed 6-kor :)
2015. jún. 4. 20:44
 13/17 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudok én látatlanban semmit rólad, ismerem a 18. kerületet, meg a közlekedést, annyi épp elég ehhez. Mindegy, én pont nem személyeskedni akartam, de marha sok embernek fogalma sincs az alternatív lehetőségekről, és csak annyit lát, hogy juj, nem jön a busz, most mi lesz.

Pedig a BKV-sok nem jogalap nélkül fenyegetőznek a sztrájkkal, és nem is igazán csinálnak ebből rendszert. De ha a sztrájk szóba kerül, akkor rohadt BKV-sok...

Én is mentem már be BKV sztrájk alatt, a Nyugatitól a Ferenciek teréig sétáltam, a Nyugatiba meg simán el lehet jutni vonattal. És ehhez mindössze fél órával előbb kellett elindulnom (agglomerációból).

Háromnegyed hatkor kell indulni? Valaki minden nap akkor indul, ha 8-ra akar beérni. Ez tipikus kényelmi probléma, ami nem lehet szempont, ha fontos eseményre sietek. Óránként jár a vonat reggel 6-7 körül? Ez meg egyszerűen nem igaz. A lajosmizsei vonalon sem, pedig az a ritkább. Ismerem azt a vonalat, jó ideig Felsőpakonyon éltem.

2015. jún. 4. 21:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Óránként jár a lajosmizsei, reggel megy kettő még ezeken kívül, de az csak a Kökiig, azaz ha nincs metró, az egy plusz átszállás, plusz idő.

Nem kényelmi szempontból írtam a korai indulást, csupán felhívtam a figyelmet arra, hogy nincs nekem bajom azzal, ha alternatív módon kell megoldani a bejutást, csak tudjak róla előre. Erről szólt a legelső kommentem is, és azóta is ezt próbálom megértetni veled. De úgy látszik, mindegy.

2015. jún. 4. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
2015. jún. 5. 18:23
 16/17 anonim ***** válasza:
9%

Kérlek, ne szédíts már, még a menetrendet sem nézted meg? 3 vonat van reggel az 1 órás ütemen felül, és ezek közül csak 1 nem megy be a Nyugatiba, de az úgyis olyan későn indul, hogy 8-ra amúgy sem lehet vele beérni.

Tisztában vagyok vele, hogy sok ember csípőből elutasítja a vonatot, anélkül, hogy megnézné a menetrendet, mert egyszerűbb azt mondani, hogy az a szar úgyis csak óránként jár. Nekem feltett célom volt mindig is a vonatot is "reklámozni", mivel ki kéne jönni a burokból, és azt is használni, azért van. Nem a te eseted, de vannak olyan emberek, akik napi szinten lassabb útvonalon járnak, csak mert nem akarnak utánanézni a vonatnak.

Bocsánat, ha megsértettelek, nem kifejezetten ellened irányult a dolog.

2015. jún. 5. 19:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Mégis megegyeztek? Nem lesz sztrájk? De jó...

#75%:

ezt nevezem... zéró empátia az utas társak felé!

Tudod, hogy miért nem nagyon használják a vonatot? Nem, nem azért, amire te gondolsz, hanem azért, mert tömve van! Ja, hogy ez, eszedbe nem jutott? Na nem baj, eresszük csak rá, a többi (54, 55, 84E, 89E, 294E) buszjárat forgalmát és nézzük meg, mennyien utaznak rajta! Ezen felül, még sokat kell gyalogolni! Nem baj, kibírja!

Az ilyen, önkényes szövegeket, remélem a későbbiek folyamán mellőzni fogod.

A BKV (és a MÁV) sztrájkkal az a gond, hogy itt, 'dögöljön meg a szomszéd tehene' mentalitás működik, magyarán az szív, akinek köze nincs hozzá, csak neki is rossz napja legyen, ezen felül, a gépkocsik száma fog növekedni Budapesten (nesze neked alternatíva). Ha akarnák, elérhetik igazán a céljukat, talán akkor, még támogatottságuk is lenne (az utasok felől), nem úgy mint a sztrájknál.

2015. jún. 5. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!