Lesz végül BKV-sztrájk jövő héten (június 11-12. )?
Nem tudok én látatlanban semmit rólad, ismerem a 18. kerületet, meg a közlekedést, annyi épp elég ehhez. Mindegy, én pont nem személyeskedni akartam, de marha sok embernek fogalma sincs az alternatív lehetőségekről, és csak annyit lát, hogy juj, nem jön a busz, most mi lesz.
Pedig a BKV-sok nem jogalap nélkül fenyegetőznek a sztrájkkal, és nem is igazán csinálnak ebből rendszert. De ha a sztrájk szóba kerül, akkor rohadt BKV-sok...
Én is mentem már be BKV sztrájk alatt, a Nyugatitól a Ferenciek teréig sétáltam, a Nyugatiba meg simán el lehet jutni vonattal. És ehhez mindössze fél órával előbb kellett elindulnom (agglomerációból).
Háromnegyed hatkor kell indulni? Valaki minden nap akkor indul, ha 8-ra akar beérni. Ez tipikus kényelmi probléma, ami nem lehet szempont, ha fontos eseményre sietek. Óránként jár a vonat reggel 6-7 körül? Ez meg egyszerűen nem igaz. A lajosmizsei vonalon sem, pedig az a ritkább. Ismerem azt a vonalat, jó ideig Felsőpakonyon éltem.
Óránként jár a lajosmizsei, reggel megy kettő még ezeken kívül, de az csak a Kökiig, azaz ha nincs metró, az egy plusz átszállás, plusz idő.
Nem kényelmi szempontból írtam a korai indulást, csupán felhívtam a figyelmet arra, hogy nincs nekem bajom azzal, ha alternatív módon kell megoldani a bejutást, csak tudjak róla előre. Erről szólt a legelső kommentem is, és azóta is ezt próbálom megértetni veled. De úgy látszik, mindegy.
Kérlek, ne szédíts már, még a menetrendet sem nézted meg? 3 vonat van reggel az 1 órás ütemen felül, és ezek közül csak 1 nem megy be a Nyugatiba, de az úgyis olyan későn indul, hogy 8-ra amúgy sem lehet vele beérni.
Tisztában vagyok vele, hogy sok ember csípőből elutasítja a vonatot, anélkül, hogy megnézné a menetrendet, mert egyszerűbb azt mondani, hogy az a szar úgyis csak óránként jár. Nekem feltett célom volt mindig is a vonatot is "reklámozni", mivel ki kéne jönni a burokból, és azt is használni, azért van. Nem a te eseted, de vannak olyan emberek, akik napi szinten lassabb útvonalon járnak, csak mert nem akarnak utánanézni a vonatnak.
Bocsánat, ha megsértettelek, nem kifejezetten ellened irányult a dolog.
Mégis megegyeztek? Nem lesz sztrájk? De jó...
#75%:
ezt nevezem... zéró empátia az utas társak felé!
Tudod, hogy miért nem nagyon használják a vonatot? Nem, nem azért, amire te gondolsz, hanem azért, mert tömve van! Ja, hogy ez, eszedbe nem jutott? Na nem baj, eresszük csak rá, a többi (54, 55, 84E, 89E, 294E) buszjárat forgalmát és nézzük meg, mennyien utaznak rajta! Ezen felül, még sokat kell gyalogolni! Nem baj, kibírja!
Az ilyen, önkényes szövegeket, remélem a későbbiek folyamán mellőzni fogod.
A BKV (és a MÁV) sztrájkkal az a gond, hogy itt, 'dögöljön meg a szomszéd tehene' mentalitás működik, magyarán az szív, akinek köze nincs hozzá, csak neki is rossz napja legyen, ezen felül, a gépkocsik száma fog növekedni Budapesten (nesze neked alternatíva). Ha akarnák, elérhetik igazán a céljukat, talán akkor, még támogatottságuk is lenne (az utasok felől), nem úgy mint a sztrájknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!