Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha kulfoldon lakok akkor,...

Ha kulfoldon lakok akkor, hogy tudnak megbuntetni a BKK jaratain?

Figyelt kérdés
Londonban elek, es mikor multkor hazajottem meglatogatni a csaladom, akkor a Kobanya-kispest metroallomasnal nem volt jo a lyukaszto (jegy ervenyesito), de az ott allo ellenor azt mondta, hogy menjek nyugodtan. Majd a Kalvin teren atszallasnal ellenoriztek, es elmeseltem a holgynek a helyzetet, majd jo fej volt es tovabb engedett. Viszont azota azon gondolkodom, hogy hogyan is tudtak volna megbuntetni, ha nincs magyarorszagi cimem es a lakcimkartyamon "kulfoldi cim" van. Csak kivancsi lennek. :)

2015. jún. 3. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg le leszek pontozva, de ahogyan Új-Zélandig futott ismerősömtől onnan is behajtották a pesti családi pótlékot, valószínűleg sem technikai, sem jogi akadálya nincs. Más kérdés, ér-e annyit a dolog.
2015. jún. 3. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Nézd, ha a megadott adatok alapján a személyazonosságod megállapítható, akkor az EU-n belül nincs különösebb akadálya a büntetés behajtásának.
2015. jún. 3. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:
45%

Ha büntetni akarnak, előbb küldenek egy felszólítást ajánlott levélben. Amit te majd nem veszel át. Problem solved.

Tudom, engem is le fognak pontozni, de tényleges következmény nem lesz, mindaddig amíg nincs konkrétan elintézendő ügyed a BKK-val. Ők ugyanis őrizgetik az át nem vett felszólítást még 5 évig, és ha véletlenül bemennél bármi miatt az Akácfa utcába akkor visszamenőleg is hozzád vágják.

2015. jún. 3. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:

3: Napokban néztem utána: Őrizgetik, de egy év a követelés elévülése.

Azzal élnek vissza, hogy sokan nem tudjuk, s a fizetési meghagyásra nem érkezik válasz, kézbesítettnek lehet tekinteni.

Ha én most teljesen hasra ütésre írok egy ilyent, a jegyzőhöz benyújtom, ő nem vizsgálhatja a jogszerűségét.

Postás kiviszi, átveszed. Ha nem lépsz ellene, fizetned kell. Teljesen kamu az egész, de akkor is.

Ha nem veszed át többszöri kézbesítési kísérlet után sem, akkor is úgy kell tekinteni, mintha megtörtént volna.

Na ezzel játszik a BKK.

Lehet utóbb perelni, de mire oda eljut az ember, hogy kedvezően lezárult az ügy, már kitépted az összes hajszáladat.

2015. jún. 3. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!