Kedves Budapestiek! Hogyan jutok el a Nyugati pályaudvarról a Baross utca 62 szám alá a legkönnyebben?
A vonatom a nyugati pályaudvarra fut be, és a Baross utca 62 szám alá kell mennem az Elte idegennyelvi továbbképző központjába. Hogy juthatok el a legkevesebb átszálással? Nemsokszor voltam Budapesten, pontosabban egy alkalommal és akkor is autóval, de csak átmentünk a városon.
Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot mindenkinek!
tehát akkor a Nyugati pályaudvaron felszállok a 4-es vagy a 6-os villamosra és a Harminckettesek terén leszálok, onnan elsétálok a Baross utca 62-ig? Visszafelé pedig visszasétálok a Harminckettesek terére és szintén felszállok a 4-es vagy 6-os villamosra és a Nyugatinál pedig le?
A Baross utca a VIII. kerületben van, ami nem a legjobb hírű környék vagy kerület, nem szoktak belekötni az emberbe? Nem félek, nem azért kérdezem, csak nem szeretnék galibát.
utvonalterv.hu
Mi, világvároslakók, nem is értjük, mit értetek Ti, vidékiek "belekötnek az emberbe" alatt.
Ez mit takar tulajdonképpen?
Nagyvárosban az utcán nemigen szokás egymással beszélni, és baromi nagy a tömeg, szinte vállvetve mennek az emberek a járdán, én nem tudom, mi ez a belekötős szitu és mire értitek, és ilyen körülmények között hogyan is alakulhatna ez ki, de mivel már nagyon sokszor olvastam ezt, azért mondom többes számban. Egyszerűen nem értelmezhető a kérdés az itteni viszonyokra.
Továbbá _környékekről_ sem lehet beszélni: mindenki, bárhol is lakik, áthömpölyög napközben a belvároson, nem azok vannak az utcán, akik ott is laknak, és ez éjjel sem csitul. Én magyar beszédet is csak igen ritkán hallok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!