Egyetemista leszek, még nincs egyetemes diákigazolványom, csak középsulis. Hogyan utazzak így?
egyetemre megyek szeptembertől más városba és szeretném megvenni a helyi buszbérletet, de az egyetemes diákigazolványom még nincs kész és nem tudom mikorra lesz meg.
megvegyem a bérletet és utazzak a középiskolás igazolvánnyal vagy még ne vegyem meg és vegyek jegyet? (az úgy nagyon drága lenne nekem:(
nem fognak megbüntetni ha a középsulissal megyek? meddig érvényes a régi diákom?
Szia!Mivel van érvényes középsulis diákod,így október 31ig azt használhatod a diák kedvezményekhez.Az egyetem első 2 hónapjában megérkezik az új diákod,amit azonnal használhatsz is,de addig(okt 31.ig) a középsulis ÉRVÉNYES.Ha netán nem lenne meg az egyetemi diákod okt. végéig,igényelhető ideiglenes diák is.
1 1etemista:)
Szerintem nem fogadják el a középsulisat, pláne más városban.
Szerintem is kérdezd meg a jegypénztárban, hogy ilyenkor mi a módja a dolgoknak. Illetve szerintem is jó dolog ha az egyetemen adnak egy igazolást a tanulói jogviszonyodról, de a pénztárban erre is kérdezz rá hogy elegendő e ez.
Az egyetemen meg próbáld meg megsürgetni a diákot, illetve vmi ideiglenes diákot adjanak neked akkor addig.
Majd írd le mit intéztél, kíváncsi vagyok!
Ez is érdekes, aki gimnazista és írja hogy nem fogadják el a múlt tanévi matricát erre az évre, pedig ebben a tanévben is el kéne 2 hónapig illetve amíg a másik matricát rá nem ragasztják.
Sokszor úgy érzem, hogy mindenre van erejük odafenn a politikusainknak meg akik ezzel foglalkoznak, csak éppen az ilyen dolgok ügyes megszervezésére nincs. Ha meg megbüntetik az embert ilyen dolgok miatt azt meg senkitől nem tudja visszakérni, mivel nem az ő hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!