Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ekkora baj hogy beültem más...

Ekkora baj hogy beültem más helyre?

Figyelt kérdés

Én mindig a legutolsó IC vonattal járok haza hétvégenként mert azon nagyon kevesen vannak és sok kocsi van rajta, mindig beülök egy teljesen üres kocsiba ahol nem zavarok senkit se. Évek óta soha senki nem szolt érte, tegnap viszont jött a kalauz és nagyon flegma hangnemben megjegyezte, hogy a 21-es kocsiba szól a Pótjegyem, ez pedig a 24-es. Mondom nagyon jól tudom évek óta így járok senki nem szólt még érte.

És erre elkezdi akkor innentől kezdve jó lenne ha oda ülne ahová a helye szól, vagy ha nem tetszik akkor menjen sebes vonattal azon oda ülhet ahová akar.

Most ez ekkora nagy tragédia, levan ez írva valahol hogy máshová nem szabad ülni?

Elhiszem hogy egy teljesen tömött vonaton más a helyzet, mert ott kavarodás lenne belőle, olyankor mindig a helyemre ülök.

#IC #pótjegy #helyejegy #máshely
2015. máj. 11. 20:49
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Tegyél panaszt a flegma hangnemre.

Én megkérdeztem volna, hogy Ön szeretne ide ülni?

A Máv is egy szolgáltató, és az utasokért van, azokból él. Még ha igaza van, akkor se adhatja így a tudtodra. Tévedésből is ülhetsz ott... Semmi nem jogosítja fel, hogy így beszéljen veled.

2015. máj. 11. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:
így van, jogos, de nem ilyen hangnemben, egy üres vonaton meg hát persze, hogy teljesen feleslegesen pattog. a kötelező helyfoglalásos buszokon például teljesen mind1 legtöbb esetben, ott tényleg csak akkor jegyzi meg a sofőr, hogy oda ülj, ahova kell, amikor látja az utaslistán, hogy eléggé tele lesz a busz.
2015. máj. 11. 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Jelen esetben valóban egy felesleges beszólás volt a kalauz részéről, mert nem igazán látom, milyen célt kívánt ezzel elérni...
2015. máj. 11. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Totál felesleges a nyálverés a kalauz részéről, mert megfizetted a jegyek árát. Egy "állami" alkalmazottól ne is várjon az ember udvariasságot és empátiát, mert a MÁV ugyan szolgáltató, de nem a jegyek árából él, mert masszívan veszteséges, hanem az állami támogatásból. Amúgy azért legalább a kocsit illik "eltalálni" ha a széket nem is.
2015. máj. 12. 08:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Velem előfordult már, hogy épphogy elértem a vonatot, és pont a másik végére szólt a helyjegyem. Ahogy haladtam, szembejött a kalauz, megnézte a jegyem, majd közölte, hogy innen ne nagyon menjek előrébb, mert tele van az a kocsi, ülnek a helyemen!!

Amíg az ember nem kapja meg tisztességesen a szolgáltatást, amit kifizetett, addig nyugodtan oda ül, ahova akar, amikor az a világon senkit sem zavar... Szerintem.

2015. máj. 12. 09:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Én sem értem mit akart ezzel, vagy ezzel most megnyugodott, hogy betudott szólni, valakinek.

Mert tényleg mikor sokan vannak akkor nem de ilyenkor este már olyan mindegy hová ülök attól mert ic-ráadásul utolsó vonat is hétvégi rásegítő kocsik is erre vannak rakva viszik vissza Miskolcra, még néha 21 kocsit sem sikerül megtölteni teljesen nem hogy 23-as 24-est ő meg itt cirkuszolt...

2015. máj. 12. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!