Mikor, milyen módon kell balra kanyarodást elvégezni?
Akkor sorban:
Felezővonalhoz sorolni akkor kell, ha van felezővonal és kétirányú az utcán a forgalom, mikor balra akarsz kanyarodni.
Képzeletbeli felezővonalhoz akkor kell, ha nincs felfestve felezővonal, de az út egyébként kétirányú.
Az út bal szélére sorolni egyirányú utcában kell, balra kanyarodáskor, míg jobbra kanyarodáskor a jobb szélére.
Körülményektől függően változhat.
Alapszabály, hogy fölöslegesen nem akadályozhatod a többi jármű mozgását.
Ha elég széles az út, balra jelezve, a felezővonalhoz húzódva a mögötted érkezők jobbról előzhetnek, ha erre van elegendő hely...
Viszont, ha keskeny az úttest, középre húzódva zavarnád, akadályoznád a szemből érkezőket, vagy kereszteződésben az oda kanyarodókat, jobb szélről kell kanyarodni balra is, elegendő helyet hagyni az elsőbbséggel rendelkezők számára a zavartalan továbbhaladáshoz.
Engem is lepontoztak itt 68%-ra... Biztos igazuk van...
Egy oktató.
Oktató vagy, tehát biztosan igazad van.
Én írtam, hogy nem sorolunk be, ha nincs felezővonal. Rám mindig rámszólt az oktató, hogy ne húzódjak be középre, jobbról kanyarodjak. Bár jobban belegondolva, ezek mind kisvárosi szűk utcácskák voltak, lehet, ez volt az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!