Volt olyan, hogy buszpótló vonat bárhol a világon?
Köszi a válaszokat :)
Első. Amúgy nekem volt egy olyan sejtésem, hogy nincs, de gondoltam nagy a világ, sose lehet tudni, így kíváncsi voltam a válaszra.
Immár a 2. olyan kérdésem, aminél 99%-ra azt mondtam magamba, hogy ilyen nem volt és mégis jött valaki aki talált rá példát és még ráadásul közelről :)
Úgy látszik a lehetetlen mégis lehetséges :) Mindenkinek ment a zöld :)
Nem is kell külföldre menni:
Szolnok-Tószeg között volt valamelyik Tiszai árvíz alatt buszpótló vonat. A közút közvetlen a gát aljában megy, így azt le kellett zárni.
Sajnos a 2013 március 15-i hóhelyzet alatt nem sikerült buszpótló vonatot indítani, amikor kisbér-mór csakis a 2 pár vonatra ritkított 5-ös vasútvonalon volt megközelíthető.
Az a két vonatpár is komoly nehézségek árán tudott leközlekedni, ilyen állapotok voltak a vonalon:
https://www.youtube.com/watch?v=kv87J0QOfyw
Az utolsó képkockán látszik az egyik leközlekedett személyvonat szerelvénye is.
Autóbuszpótló kisvonat nem is egyszer volt Lillafüredi kisvasúton.
"Az országban egyedülálló módon itt közlekedtek autóbuszpótló kisvasutak, méghozzá kétszer is. Erre azért volt szükség, mert autóverseny miatt a 15-ös buszok nem tudtak közlekedni, és a völgyben egyedül a kisvasút volt az egyetlen közlekedési eszköz, amit az utasok igénybe vehettek Ómassa és Lillafüred között."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!