Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 19 évesen, emelt családi...

19 évesen, emelt családi pótlékkal, nappali tagozatos tanulóként kaphatok 90%-os MÁK kedvezményes kártyát?

Figyelt kérdés
Anyukámnak is van, hallássérült és sokan mondták hogy már csak az emelt családi pótlék miatt járna nekem is. Ez igaz, vagy ne is erőltessem ezt az egészet?

2015. ápr. 19. 16:55
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
te miért kapsz emeltet? A MÁK automatikusan ki szokta küldeni, amikor kiküldi a megállapító határozatot.
2015. ápr. 19. 17:04
 2/6 A kérdező kommentje:
"Két gyermeket egyedül nevelő szülő" miatt. Nem kaptam semmi kedvezményt soha, csak ami alapból jár a suli miatt az 50%-os kedvezmény. Ismerősöm mondta hogy ezért járna nekem is és még elvileg tesómnak is ez a kedvezmény.
2015. ápr. 19. 17:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

ez volt a tippem...

Elég komolya fogalomzavar van, amit te kapsz, az nem magasabb összegű családi pótlék (hivatalosan ez a neve, a köznyelv nevezi emeltnek). MAgasabb összegűt a fogyatékos illetve tartósan beteg gyerek (és felnőtt) után lehet igényelni.

A te anyukád sima családi pótlékot kap, aminek több az összege annál, aki egyedül neveli a gyereket, de ez nem emelt családi pótlék. Ezért nem kaptál kártyát. Nem is jár.

2015. ápr. 19. 17:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos ezt nem tudtam, nem vagyok ennyire tájékozott ebben. De ezek után már tisztában vagyok evvel. Köszönöm a választ, ment a zöld kéz.
2015. ápr. 19. 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Az 1. mellékletben felsorolják milyen betegségere jár a megemelt összegű családi, ha ezek közül valamelyik fennáll nálad, akkor igényelhetsz MÁK kártyát, amit nem küldenek automatikusan:

[link]

2015. ápr. 19. 19:31
 6/6 anonim ***** válasza:

De bizony kiküldjük a határozattal.

Cstvhr: A magasabb összegű családi pótlékra való jogosultságot megállapító határozattal egyidejűleg a magasabb összegű családi pótlékban részesülőnek -, illetve annak, aki után magasabb összegű családi pótlék megállapításra került - a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló jogszabály szerinti utazási kedvezményre való jogosultságot igazoló hatósági igazolványt is ki kell állítani.

2015. ápr. 19. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!