Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A villamosokon és a metrokon...

A villamosokon és a metrokon van ellenörzés?

Figyelt kérdés
Èn vidéki vagyok de mindig mikor budapesten megyek a villamosal sosem látok rajta kalauzt és mindig ingyen utazok 4-5 megállót merek menni jegy nélkül ,nem tudom hogy nekem van mindig ilyen szerencsém hogy nem találkozok jegy ellenörel vagy mert ténylegesen a villamoson és a metron nincs ellenörzés?

2015. ápr. 12. 12:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy lenne hanem azt, hogy lehetne! Előttem már említették , sokan azt hiszik: ha más lop, neki is lehet. Legyünk őszinték ebbe a társadalomba beivódott a lopás, ez olyan alap dolog lett. A lehetőségeihez képest lop a kisember is mindenféle mondvacsinált indokkal, mert neki lehet... Lopnak a nagyok is, mert van lehetőségük. Megy a nagy egymásra mutogatás közben meg toporgunk egy helyben. Lehetne azon vitázni ki kezdte előbb, de inkább arra kellene törekedni, hogy minél hamarabb felszámoljuk a jelenséget, nem?

Egy simlis nép hogy vár el nem simlis vezetőket? Ez elég komoly erkölcsi és társadalmi probléma Magyarországon.

De ha ilyen indokkal legitimizálunk minden lopást, akkor írd le a címed és megyünk szétnézünk egy páran. Persze akkor biztos te ia ezzel az álszent dumával jönnél.

De visszatérve a közlekedésre: ha nagy ritkán igénybe veszem a tömegközlekedést, akkor fizetek érte. Viszont ezért elvárok egy megfelelő szolgáltatási színvonalat. Nálunk viszont kicsiben és nagyban is sport a csalás, a azínvonal meg ennek megfelelő...

2015. ápr. 15. 10:35
 22/25 anonim ***** válasza:

"ha azt nézzük, hogy a fizető utasok által befizetett pénzből normálisan gazdálkodna mondjuk a bkv, akkor már évek óta az egész járműpark le lenne cserélve...de ha pedig az adósságokat nézzük, akkor már az is ki lenne fizetve...már persze, ha a felsővezetés nem ajándékozná meg magát belőle mindenféle jutalmakkal stb..."

Bla-bla-bla.

Ez az ahogy az egyszeri fotelhuszár látja a dolgokat. Azonban ha egy kicsit utánaolvasol a dolgoknak (nyilvános adatok) kiderül, hogy a jegyárbevétel a budapesti tömegközlekedés fenntartásának alig 50%-át fedezi éves szinten. Tehát nemhogy régesrég új járműveket vehetnének belőle, hanem épp ellenkezőleg, a fele költséget termeli ki csak a jegyváltás...

Nem véletlenül a tömegközlekedés egészséges finanszírozási aránya 33%-33%-33% Jegybevétel-állam-önkormányzat arányú még a nyugati államokban is, profitorientált tevékenységről pedig szó sincsen.

És most engedd meg, hogy azzal fejezzem be amivel te is:

"értem én, hogy szánalmas a bliccelés, de ne olyan ellenérveket hozzunk már fel, aminek semmi köze a valósághoz..."

2015. ápr. 15. 11:52
 23/25 anonim ***** válasza:

én nem mondtam azt, hogy bliccelek, én is fizetek rendesen, de nem tartom magam mártírnak, hogy majd én, a becsületes kisember része leszek annak a kezdeményezésnek, hogy egyszer majd a nagyok sem fognak lopni, mert többek között az én példámat követik...:D és azt is tudom nagyon jól, hogy amit én nem "lopok" el, azt majd ellopja a nagy.

mindenki pénzből él. én meg ezért a szolgáltatásért sokallom azt a pénzt...törődik azzal a szolgáltató? nem...leszarja. ennyi a történet, nem az, hogy sír egy sarokban, hogy a szemét bliccelők miatt nem tudnak ár/érték arányos színvonalat biztosítani...

az egész élet ilyen, nem csak a szabályellenes tevékenységeknél, a legális tevékenységnél is ugyanúgy, ha azt várod, hogy majd megjutalmaznak a jóságodért meg az előzékenységedért, akkor éhen fogsz halni. :D

de nekem mind1, ilyen embereknek is lenni kell, akik szépen csendben eltűrnek mindent.

2015. ápr. 15. 12:04
 24/25 anonim ***** válasza:

"én meg ezért a szolgáltatásért sokallom azt a pénzt...törődik azzal a szolgáltató? nem...leszarja."

Akkor most gondold azt, hogy nem a bkv, hanem egy kocsma szolgáltatásáról beszélünk. Bemész a krimóba, rendelsz egy pofa sört, majd közlöd a kocsmárossal, hogy ez szar, nem fizeted ki. Aztán másnap megint mész, megint megiszod a szar sört, és megint nem fizeted ki. Majd újra és újra. Szerinted hanyadik alkalommal vágna úgy nyakon a kocsmáros, hogy a fal adná nem csak a másodikat, de a harmadikat és a negyediket is?

Ha nem tetszik egy szolgáltatás, nem vesszük igénybe. Ha mégis igénybe veszed, akkor pedig tessék kifizetni.

2015. ápr. 15. 15:26
 25/25 anonim ***** válasza:

én fizetek. pont ezért mondom, hogy ez nem így működik, mert akárhogy kérlelném én a szolgáltatót a jobb szolgáltatás reményében, nem fog tenni érte úgysem, tehát hiába játsza az ember a jófiút.

talán a kocsmáros még a jobbik ember, mert ő törődne a vendégeivel, és ha szar a sör, akkor rendel másfélét :D

2015. ápr. 15. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!