Ha otthon hagyom az irataimat es jon az ellenőr Budapesten akkor mi a teendő?
De ugy gondoltam hogy ha véletlenül
mindenkivel megeshet
jópáréve volt, akkoriban még nem szövetkezett a "sötét oldal" össze, nem voltak a kallerek mellett közteresek...
én akkor ha véletlen bkv-ra kerültem (kocsival jártam amúgy, mert az olcsóbban jött ki!!!) akkor ha blicceltem,
és jött, megmondtam, hogy otthon felejtettem a pénztárcám, és abba volt minden irat + bérlet/jegy, de még a pénzem is.
de természetesen tudom, mi a szabály, ezért bediktálom az adataimat, és bemutatom a bérletet akácfában, vagy kifizetem a pótdíjat.
és bediktáltam kamuadatokat....
amúgy sokmindent ilyen helyzetben nem tud tenni. bárkivel előfordulhat.
ha normális, még nem is foglalkozik az ilyen utassal.
ha van közteres vele, akkor viszont az ciki, mert ők előállíthatnak.
de csak ellenőr az "kevés"...
amúgy ha megmondod - otthon hagytad a pénzed+irataidat, és a következő megállóban inkább leszállsz, tök simán el fog engedni.
de igen, akácfában utólag a bérletet be lehet mutatni, de akkor is kell büntit fizetned.
sajnos jobban jársz, ha inkább kamuzol. ha van bérleted, akkor még annyira sem vagy erkölcsileg elítélhető, mint pl. én, aki simán lógott... (de én nem veszem igénybe a bkv-t rendszeresen, valahol én is jobb vagyok azoknál, akik MINDIG lógnak) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!