Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesten jár még trilex...

Budapesten jár még trilex tárcsás Ikarus 280-as troli?

Figyelt kérdés
Ráncajtós már tudom, hogy nem, de a 200-asok első pár kocsija trilexes volt. Mindet bolygóajtóssá alakították, de a trilex tárcsákat meghagyták még valamelyiknek, vagy azokat is minden lecserélték? Egy bkv, vagy troli fan bizonyára tud nekem erre választ adni. :)

2015. márc. 13. 09:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Semelyiken nem hagyták meg. A BKV-nál ezelőtt sem trilex kerekes volt a SZUA hídas trolibusz. A trilex kerék az 3 részből álló belső gumiköpennyel rendelkező kerék, ennek a mérete 20" volt, a felújított SZUA hídas kocsik már a 22,5"-os csőfelnit kapták meg a SZUA hídra.

Az általad említett trolibuszok mind MVG hídasak lettek, ugyanolyan a futóművük mint a 207 psz-tól felfelé lévőknek. A két nosztalgiakocsi a 600psz, és a 156-os psz-ú trolibusz SZUA hídas, de azok sem trilex kerekesek már.

2015. márc. 13. 09:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Nézd csak itt a kép a trilex pántokról. Ezekből állt össze a trilexes kerék.

[link]

2015. márc. 13. 09:59
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen kerékre gondolok. A 200-as psz trolinak 2 éve még ilyen volt... Már nem?

2015. márc. 13. 10:25
 4/7 A kérdező kommentje:
A 600-as trilexes... Pont olyan kereke van mint a képen látható 200-asnak. Nekem ne mond hogy nem pont olyan. :)
2015. márc. 13. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Hidd el nekem hogy nem pont olyan. A trolibuszgarázsban dolgoztam, most egy másik autóbusz üzemben dolgozom, részt vettünk a trolibuszok hídcseréjében is. Amikor a BPO-103-at nosztalgiabusznak újítottuk fel arról is lekerült a trilexes kerék, de a tengely megmaradt a SZUA híd, tehát laikus számára a "csigabigás" kerék.
2015. márc. 23. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:
A 200, 201, 203, 204psz trolibuszoknak a SZUA hídját 2013 novemberig bezárólag Rába MVG hídra cserélték, tehát két éve láthattad SZUA híddal közlekedni :)
2015. márc. 23. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Olvass eben a fórumban:

[link]

2015. márc. 23. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!