Szerinted melyik vidéki nagyvárosnak a legjobb a tömegközlekedése?
Szeged szerintem. Volt is valamilyen cikk róla, hogy európai szintű közlekedési díjat nyert, csak nem találom. Szinte mindenhova el lehet jutni egy átszállással, pedig nem kicsi város. Egy csomó új jármű (Pesa vill, Skoda tr.) 2012-ben új villamosvonal, 2014-ben új trolivonal, új kijelzők a megállóban. Szóval abszolút elfogult vagyok vele.
Fehérvárral tudom csak összehasonlítani, ott sok fejlesztés nincs: egy-két új busz. Mondjuk nincs is nagy utasforgalom. 15-20-30-60 perces követés. Semmi extra.
debrecen, miskolc, szeged.
ebben a sorrendben.
de ha alaposabban meggondolom miskolc kéne legelőre.
jól felépített tömegközlekedési szisztémája van.
Szeged. Villamos, troli, busz.
Ha Szegeden belül akarok közlekedni akkor sok helyre minimum 2 járatot találok. Viszont a helyi bérlet valamint a buszjegy árát soknak tartom, én a városban rendszerint vagy gyalog vagy autóval közlekedem, mert azt tekintve, hogy honnan járok be, nekem nem éri meg helyi tömegközlekedési eszközt igénybe vennem.
Sztem a helyközi viszonylatok is jónak mondhatóak, de mint mindenhol itt is vannak kivételek. Pl. Maroslelére, Óföldeákra és Földeákra ritkán megy busz, a Szegedhez tartozó Tápai rétre meg sosem megy busz, oda vagy algyői átszálással vagy Maroslelére átbuszozva és onnan kibiciklizve lehet eljutni amin sztem még a város igazán javíthatna.
De a szegedi tömegközlekedés buszos szempotból nagy részében mondható.
Most Debrecenbe járok suliba nem tudom mért írták sokan hogy ott jó a közlekedés, az egy katasztrófa ami ott van olyan ritkán jár minden hogy jobb ha az ember inkább, gyalog megy a villamoson és egy két trolin kívül használhatatlan az egész a trolinak is csak 3/3A, 5/5A együttes szakasz ami valamire jó is. Amúgy tele óránként, félóránként járó buszokkal, az egyetemi campusok között a 22/24 járatok 20 percenként 18 után már csak félóránként járnak. Siralmas
Vissza sírom Miskolcot, Szeged után tényleg még most az egyik legjobb tömegközlekedés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!