Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért Elvira-nak hívják a MÁV...

Miért Elvira-nak hívják a MÁV keresőjét?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 14:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%
Tökmindegy, hogy nevezik, mert a MÁV honlapjáról elérhető!
2010. febr. 18. 18:07
 12/18 anonim ***** válasza:
ma 18:07-es: nem arról van szó, hogy a MÁV honlapjén elértehö-e, hanem arról, hogy ha valaki OTT (a honlapon) menetrend-tájékoztatót keres, akkor nem egy nöi név alatt keresi, hanem olyan cimszó alatt, amiböl kiderül, hogy ott lehet információkat beszerezni. (Szerintem aki kitalálta, az nagyon viccesnek érezte ezt az elnevezést, csak éppen a lényegre nem derül fény.)
2010. febr. 18. 22:02
 13/18 anonim ***** válasza:

"ma 18:07-es: nem arról van szó, hogy a MÁV honlapjén elértehö-e, hanem arról, hogy ha valaki OTT (a honlapon) menetrend-tájékoztatót keres, akkor nem egy nöi név alatt keresi, hanem olyan cimszó alatt, amiböl kiderül, hogy ott lehet információkat beszerezni."

Mivel már a kezdetekkor is a MÁV számára fejlesztették, csak idő kérdése volt, hogy felkerüljön a MÁV-honlapra. Innentől kezdve meg nincs gond a megtalálásával.

"(Szerintem aki kitalálta, az nagyon viccesnek érezte ezt az elnevezést, csak éppen a lényegre nem derül fény.)"

A készítője IRL tényleg szereti a szójátékokat. (személyesen nem ismerem, de a netről igen)

Amúgy tökmindegy hogy hívják a programot. Mert ha nem a MÁV honlapján keresed, akkor tippelhettél volna, hogy www.vasutimenetrend.hu, www.menerendinfo.hu vagy www.menetrend.hu vagy www.mavinformacio.hu vagy ki tudja milyen néven éred el... Akkor meg már miért ne lehetne Elvira?

2010. febr. 20. 01:06
 14/18 anonim ***** válasza:

"Mert ha nem a MÁV honlapján keresed, akkor tippelhettél volna, hogy www.vasutimenetrend.hu, www.menerendinfo.hu vagy www.menetrend.hu vagy www.mavinformacio.hu vagy ki tudja milyen néven éred el... Akkor meg már miért ne lehetne Elvira?"

Azért ha "vasúti menetrend; menetrend; mávinformáció; stb"lenne a neve, az azért sokkal több eséllyel kitalálható, - mivel logikailag kapcsolatban van a keresett témával, mint egy nöi név - ha a MO-on elismert nöi neveket akarnád véigitotózni, akkor azért sokkal nehezebb a dolgod.

2010. febr. 20. 11:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

De nem értitek hogy nem női név, hanem mozaikszó??

ELektronikus Vasúti Információs Rendszer Adatbázis

Már kétszer leírták. Semmi köze nincs a női névhez!

2010. márc. 4. 21:40
 16/18 anonim ***** válasza:
De mi a makkot kell találgatni? Ha nem tudod, nem találgatsz, ha nem beírod egy nyomorult keresőbe, hogy vasúti menetrend, aztán tadaaaaaam.... Megvan és kész. Bár, ha belegondolok, hogy ezt az oldalt 80%-ban olyanok használják, akik azt sem tudják, hogy mi az a Google, vagy a Bing...
2010. márc. 4. 21:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Persze, hogy mozaikszó, DE:

1. Miért nem normális megnevezés, mert mozaikszó?

2. Ha valaki nem tudja, hogy rövidités, akkor annak az jut eszébe, hogy nöi név - mert ilyen név létezik és a legtöbb ember a kézenfekvö értelmezést tartja igaznak.

3. Pár éve külföldröl kellet volna megkeresnem egy vonatcsatlakozást Mo-on, és akkor keresten életemben elöször menetrendet interneten (meg egyébként is elég kezdö voltam a komputer-témában), beadtam a Google-ba, hogy "menetrend" - kijött a MÁV oldala, és ott semmi olyat nem találtam, hogy menetrend vagy hasonló. Több óra után már mindent kinyitottam, még a felelösök email-cimét is, mire véletlenül kiderült, hogy az "elvira" az, amit keresek - pedig ezt az egyet nem is akartam volna megnézni, mert nekem teljesen logikátlan volt.

Egy tömegközlekedési cég menetrend-tájékoztatási oldalánál alapvetö lenne, hogy olyan cinszó alatt lehessen megtalálni, ami MINDENKINEK egyértelmü, és ne kelljen órákig feleslegesen keresgélni. A MÁV részéröl elég szegénységi bizonyitvány, hogy ezt nem képes értelmesen megoldani.

2010. márc. 4. 22:42
 18/18 anonim válasza:
az igaz, hogy sokkal nehezebb megtalálni így, mintha nem kavarna be az ELVIRA szó
2014. júl. 23. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!