Megbüntettek, pedig volt érvényes jegyen! Mit tehetek?
Én mondjuk azt tettem volna, hogy nem csak állok ott szótlanul és várom ahogy írja a csekket..
Hanem szépen megmondom neki, hogy igen is itt lyukasztottam ki a jegyet, és ha megmer büntetni akkor szemtanúkkal megyek be a főnökéhez..
Sok mindent nem tehetsz, vagy bemész a céghez reklamálni, vagy pedig kifizeted.
És mire mentél volna vele? Kapsz még egy 7000-es csekket a rendőri intézkedés miatt. A rendőr nem döntőbírónak jön ki hanem azért mert nem akarod odaadni az irataidat. Amúgy ő leszarja, hogy te mit és hol lyukasztottál ki.
Amúgy nézd meg az üzletszabályzatot, hogy le van-e írva, hogy elől kell lyukasztani? Pesten a BKK-nál le van írva, hogy elsőajtós felszállásos busznál kizárólag az első lyukasztó használható, kivétel a rokkantak vagy babakocsisok akik annál az ajtónál is lyukaszthatnak ahová a kocsijukat felteszik.
És legközelebb elől szállj fel, ne legyél már tipikus magyar, hogy tudod, hogy elől kell felszállni de csak azért is középen szállsz fel, mert .... És a ... helyére jön valami egetrengető indok.
Azért öröm külföldön utazni, mert ott ha az a szabály, hogy egyes sorban, C alakú sorbanállással kell várni a buszt akkor úgy állnak be, és kész. Nincs rinya, sokan vannak blablabla, ott beállnak és kész, úgy várnak.
Utolsó, te sem voltál akkor még sokat külföldön. Van, akiknek megy általában (angolok), van, akiknek meg kevésbé (pl. egyes német városokban simán felszállnak hátul is a tiltás ellenére).
Nézd meg az utazási feltételeket, a díjszabást. Egyébként esertleg kérhettél volna próbalyukasztást az ellenőröktől.
Elég sokat voltam, hidd el... :)
És sajna mindig pofonként ért, amikor hazaértem, és szembesültem ismét a kőkemény magyar bunkósággal. Mit hogyan oldjunk meg "okosan" jobban, olcsóbban stb. Elég megnézni az itteni kérdéseket. Mint pl a legfrissebb kérdések között a metrófóbiást. Felszállhatna a metróra 4 megálló a Blaha, de a birkája elmegy világot látni, csak ne kelljen metróba mennie. Gondolom véletlenül sem az ellenőröktől fél.....
Figyelj,gondolom a jegykezelő állását fel kell jegyeznie a sofőrnek.Menj be a panaszirodába a jegyeddel,és mondd meg,hogy itt a jegyed,ragaszkodsz ahhoz,hogy ott érvényesítetted.Aztán összevetik azzal,amin tényleg állt a jegykezelő.
Ne feledd,ha megvádolnak,azt nekik kell bizonyítani,neked a jegyed bizonyítja,hogy fizettél az utazásért.
A dolog másik része viszont,hogy miért nem lehet megérteni mindenkinek,hogy ha az első ajtónál lehet felszállni,akkor az első ajtónál szállunk fel.Ha 10 perc,akkor 10 perc!!!Nem értem,hogy ebbe a rohadt országba miért azt keresik az emberek,hogy a szabályok alól hogy lehet kibújni!!!!A szabályok nem azért vannak,hogy áthágjuk őket,hanem,hogy betartsuk!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!