Honnan tudom meg, hogy melyik belföldi vonat akadálymentes?
A menetrendben kerekesszék ikonnal van jelölve, igaz ezek nem mind alacsonypadlósak, de ahol van kerekesszék ikon ott van széles ajtó és nagy hely.
Honnan hova utaznál?
Azt az ikont láttam én is, de csak az volt odaírva, hogy ott emelő van.
De ezekszerint akkor azok a vonatok nem a régi, iszonyú magasak, hanem legfeljebb egy-két lapos lépcső van?
Figyi tényleg egyszerűbb lenne megmondani hol utaznál, mert az az emelőikonból nem derül ki, hogy milyen...
Lehet teljesen alacsony padlós is meg régi is.
Nem, lapos lépcső nincs. Vagy ap., vagy emelő. De a menetrendből ez sehol nem derül ki, mert az kifejezetten a mozgáskorlátozottak tájékoztatását célozza. (Nem helyeslem, de így van. Az idősek, babakocsisok, nagybevásárlásra igyekvőknek nincs "hivatalos" útmutatás.)
Ezért leginkább egy adott vonal utasaitól tudsz többé-kevésbé megbízható információra szert tenni e fórumon. Vagy hívd fel a vasúttársaságot - igaz, az ő ügyfélelhárító szolgálatuk sem mindig okosabb.
Azt egyébként vedd figyelembe, hogy egyes megállóhelyeken még az ap. vonatokra való felszálláshoz is lépcsőzni kell!
Elsétáltam már az itteni állomásra, de a kasszánál semmi biztosat nem tudtak mondani.
Ceglédről jövünk haza Bp.-re.
Köszi az eddigi segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!