Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan kell trolizni?

Hogyan kell trolizni?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, most megyek először trolival, eddig csak metróval mentem.

Mire kell figyelni? Mit kell csinálni? Hogy kell jegyet venni? Lesz ülőhely?

2015. febr. 6. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Jegyet ugyanott veszed ahol a metróhoz. Rendes vonaljegyet vegyél, ne szakaszjegyet, ez a lényeg.

Felszállás után kezeld a jegyedet, általában a sofőrnél szokott lenni egy jegykezelő. Ha nem működik, keress másikat. Ha egyik se működik, akkor imádkozz, mert az ellenőrök röhögve fognak megbüntetni. (undorító ez a város)

Ülőhely nem biztos, hogy lesz. Amúgy a troli ugyanaz mint a bkv busz, semmi különbség. Figyeld majd a megállókat, hogy időben leszállj. Lehet, hogy olyan lesz a jármű, ahol előre kell jelezned a leszállást. Melyik trolival mész, honnan hova?

2015. febr. 6. 14:22
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi!

A 80A-val a keletitől a pillangó utcáig

2015. febr. 6. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Azzal nem lesz gond szerintem, általában alacsony padlós. Ott a jegykezelőgépek is gyakrabban működnek.

Viszont javaslom, hogy inkább sétálj le a 2-es metróhoz (ne a 4-eshez) és az elvisz pont a pillangóig.

Persze kérdés, hogy onnan merre akarsz menni, mert a metrótól lehet sétálnod kell, pl ha a Tescoo-ba mész, a troli meg pont előtte tesz le. De én szívesebben utazom metróval. Plusz elég a szakaszjegy is, mert csak 2 megálló (de az csak metróra érvényes, asszem max 3 megállóig)

2015. febr. 6. 14:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, pont a Tesco felé szeretnék menni, ezért választottam a trolit!

Köszönöm a segítséget!

2015. febr. 6. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Nincsmit!

Ha esetleg mégis metróval mész, akkor ennyit kell gyalogolni a tesco-hoz:

[link]

2015. febr. 6. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Arra kell ügyelned először is, hogy esős időben a trolibusz az esetleges rossz szigetelés miatt megrázhat. Bele nem fogsz halni, de nem kellemes érzés. Inkább ugorj fel rá két lábbal, vagy használj gumitalpú cipőt!

Sok trolibusz első ajtós, ott az első ajtónál kell felszállnod, nézd a megállóban a menetrendet (ha nem lopták el...), egy nagy sárga téglalapban jelölik, hogy elsőajtós a járat! Jegyet venni a sofőrnél lehet, de visszaadni pénztárgép hiányában nem tud. Ülőhelyeknél arra ügyelj, hogy leghátul mindenféle csöves szokott leülni, és a takarítás nagyon hiányos.

2015. febr. 7. 11:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Zsúfolt és lassú, rengeteg megállóval.

Én inkább metróznék és gyalogolnék 5 percet - nem több a Tesco-ig -, mintsem egy csomót állnék egy lassú heringjáraton.

2015. febr. 7. 14:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. A trolit legfeljebb akkor ajánlanám, ha bliccelni akarsz.
2015. febr. 7. 17:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!