Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell ráírni a bérletekre...

Miért kell ráírni a bérletekre az igazolványszámot? Vasúti és BKV

Figyelt kérdés
Úgy tudom, az ellenőrök nem kérhetik el, nem nézhetik meg a személyi igazolványt, nem vagyok köteles megmutatni. Akkor mi értelme van?
2010. febr. 9. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:
A bérlethez tartozik egy arcképes igazolvány. Annak a száma kell rá. Azért, hogy ugyanazt a bérletet ne többen használják.
2010. febr. 9. 10:29
 2/8 A kérdező kommentje:
A vasúti bérletnél nincs arcképes igazolvány, ott a személyit kell.
2010. febr. 9. 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell ráírni, hogy ne használhassa más rajtad kívül. Nem kérhetik el, vagyis nem vagy köteles a kezükbe adni, de megkérhetik, hogy mutasd meg.
2010. febr. 9. 10:44
 4/8 anonim ***** válasza:
az igazolványt köteles vagy megmutatni, de nem kérheti, veheti el! Ha nem mutatod meg, jogában áll rendőrt hívni, (az eszközei megvannak hozzá)
2010. febr. 9. 10:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok köteles megmutatni. És ha rendőrt hív, ő sem mutathatja meg az ellenőrnek a személyes adataimat. Tehát bámilyen számot ráírhatok.
2010. febr. 9. 11:29
 6/8 anonim ***** válasza:
..."kis" Jogtudor! hát akkor hajrá!!! ne mutasd!... ahogy gondolod, de akkor meg minek kérdezel?,ilyen alap dolgokat? ha már a Jogi egyetemet is elvégezted! ezeket igazán illene tudnod!
2010. febr. 9. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze nem vagy köteles megmutatni. De ebben az esetben köteles vagy a járműről leszállni. Bizony így megy ez.
2010. febr. 9. 11:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Arra akartam kilyukadni, hogy bármilyen számot írsz rá, az ellenőrök mindig elfogadják, csak azt nem, ha nincs rajta szám. Pl én most tudtam meg, hogy nem a személyi igazolvány számát kell a BKV-s ra írni, én eddig mindig azt írtam és a kutya se szólt érte.
2010. febr. 9. 11:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!