Minden vonaton lehet jegyet venni?
Figyelt kérdés
Vagy milyen vonatot, és honnan tudom, hogy lehet-e rajta venni jegyet?2015. jan. 6. 17:28
1/11 anonim válasza:
Ha az állomáson, ahol felszállsz, van jegypénztár, akkor ott kell megvenned a jegyet. Ha viszont nincs pénztár, akkor a vonaton a kalauztól tudsz jegyet venni.
2/11 A kérdező kommentje:
De jegyet minden kalauztól lehet venni?
2015. jan. 6. 17:32
3/11 anonim válasza:
Lehet minden jegyvizsgálótól jegyet venni, de többnyire csak 2600 forint pótdíj mellett. Ahogy az első is utalt rá, ha a felszállásod helyén van pénztár vagy automata, akkor ott kell megvenned a jegyet. Ha mégis a vonaton teszed, akkor pótdíjat kell fizetni. Csak akkor úszod meg, ha a pénztár ÉS automata nélküli megállóhelyen szállsz fel.
4/11 A kérdező kommentje:
És ha az ember nincs tisztában, az utazással, hogy jelenleg hol tart a vonat akkor mennyire segítőkészek? Mert nem utaztam még vonaton.
2015. jan. 6. 17:48
5/11 anonim válasza:
Ha normálisan szólítod meg őket, akkor segíteni fognak. Én még nem találkoztam bunkó jegyvizsgálóval.
6/11 anonim válasza:
De, az nem lehet, hogy a pénztárnál 10m-es sor van és le ne késsem a vonatot, jegy nélkül szállok fel és a kalauztól veszek jegyet? Persze semmi pótdíj nélkül?
7/11 anonim válasza:
6: nem, ilyet nem lehet. Ennyi erővel mindenki arra fogná.
8/11 anonim válasza:
Egyszer jártam úgy, hogy kisvárosból reggel 5-kor szálltam fel a vonatra, mentem a nyugati felé...és az állomáson a jegypénztár zárva volt,jegy nélkül mentem.
Jött a kalauz és kérte a jegyet, mondtam nincs, most szeretnék venni..és vettem tőle pótdíj nélkül.
Lehet ő is tudta, hogy zárva van ott reggel a pénztár?
9/11 anonim válasza:
Azt tudja, hogy a pénztár mikor nyit.
10/11 anonim válasza:
Nem csak azt tudja, mikor nyit a pénztár: az újabb automatàk esetén azok üzemzavarának is utána tud nézni. Szóval ha van nyitva pénztár vagy van automata, nem éri meg jegy nélkül felszállni. Ha nincs időd jegyet venni, akkor vállalhatod a rizikót, ám nem minden kalauz lesz elnéző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!