Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV nemzetközi menetjegyárai...

A MÁV nemzetközi menetjegyárait honnan lehet megtudni? Mert a honlapjukon nincs fent? (Lent)

Figyelt kérdés

Vasúti utazási igazolványom van és Bécsbe szeretnék menni Railjettel. Ha jól sejtem ilyenkor a nemzetközi menetjegyet az utolsó magyar állomástól Bécsig kell megváltani, tehát Hegyeshalomtól. (De javítsatok ki ha nem.) De a railjet árait csak a keletitől számolva írja... És ugyanez érdekelne a többi ország felé is mert minden csak a központi pályaudvaroktól van kiírva. És a nemzetközi jegyekre is érvényes a kedvezmény diákigazolvánnyal?

köszi a válaszokat :)

2014. dec. 22. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Diákkedvezmény nincs nemzetközi jegyekre (mivel sem a magyar, sem más állam nem fizeti ki a különbözetet, ellentétben a belföldi diákkedvezményekkel).

Shalom és Bécs között más tarifa érvényes, mint Budapest és Bécs között. Az EURégió jegyek Jetire nem érvényesek, így azok neked kiesnek. A Budapest-Bécs viszonylati kedvezmény sem játszik ezek szerint. Így feltehetően a normál CIV díjszabás szerinti árat kell fizetned Shalom-Bécs között. A CIV-t a díjszabási mátrixszal megtalálod a mav-start.hu oldalon.

2014. dec. 22. 15:25
 2/6 A kérdező kommentje:
mi az, hogy CIV? én ezt nem vágom, most komolyan ilyen bonyolult lenne 2014-ben egy vonatjegy árát megtalálni az interneten?
2014. dec. 22. 15:33
 3/6 A kérdező kommentje:

[link]

ezt találtam, ez érvényes?

2014. dec. 22. 15:35
 4/6 anonim ***** válasza:

"Érvényes: 2014. december 14-től"

Szerintem az, de nem biztos...

Egyébként nem olyan bonyolult ez, csak még rutintalan vagy benne - nem bántásként írom, csak tény. Pár év után ha sokat vonatozol, már nem is gondolkozol közben, úgy keresed a jegyárakat :)

2014. dec. 22. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:
"Vasúti utazási igazolványom van" arcképes? Akkor szerintek ki tudsz váltani FIP szabadjegyet amivel féláron vagy ingyen utazhatsz. A pontos feltételeket nem tudom mert nem vagyok vasutas.
2014. dec. 22. 22:43
 6/6 A kérdező kommentje:
azt jegyirodában lehet kiváltani?
2014. dec. 22. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!