Jobban ki lenne használva a 12-es villamos, ha Rákospalotán meghosszabbítanák a lakótelepig? (Csobogós utca környéke)
Jelentem, most is a lakótelepig jár!
A 12-est az mentené meg, ha a 14-essel együtt Dél-Budáig hosszabbítanák meg a Bajcsy-Zsilinszky úton át. Erre ugye van terv, de a BKK épp most készül elépíteni az egészet a Nyugati téri felüljáró felújításával.
A 12-es villamos rákospalotai szakasza attól nem lesz forgalmasabb, hogy mi van, vagy mi nincs a belvárosban. Az háromnegyed órával odébb lévő történet. Útközben úgyis átszállnak a vonatra, ha az épp nem jön, akkor a metróra...
Az a probléma, hogy odaraktak mellé konkurens buszjáratot, ami gyorsabb és sűrűbb, mint a villamos. A villamost meg ritkították. (Régen három kocsi ment orrba-szájba, buszok meg fel sem voltak találva.) Azóta annyi történik, hogy évente odaszerveznek még tudom is én hányféle újabb és újabb buszjáratot a villamos rovására. Így tették tönkre a MÁV-ot is. Elvi hozzáállás: ha eltüntetnék onnét a buszokat, és megsűrítenék a villamost, akkor azon lenne a nép. Ennyi.
Ott hú de nagyot hosszabbítani már nem lehet, esetleg még egy megálló a Kismező utca felé, amerre régen is ment, az beleférne, igaz. Akkor már inkább a 14-es mehetne még 1-2 megállót kifelé, ahelyett hogy ezer féle buszjárat kering Káp. kettőn, meg az Auchannál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!