Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapest-Vác-Szob -i vonat az...

Budapest-Vác-Szob -i vonat az kerülő úton megy?!

Figyelt kérdés

Csak úgy rá kerestem a Nyugati pályaudvarra és ott erre vonalra..

A nyugatiból kőbánya kispest felé meg aztan rákosrendező..csak,hogy kőbánya kspest az a másikirányba van..vagy csak a térképen tűnik úgy vagy mi? Ezen a vonalon soha nemjártam, csak az esztergomin..ami szintén rákosrendezőnát megy utána elkanyarodik..

2014. nov. 6. 13:42
 1/9 A kérdező kommentje:
Bár van előtte vaami 100a akkor 2 irányba lehet arra menni vagy úgymnd "2" vonat jár ott?
2014. nov. 6. 13:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi van? A szobi vonatok nem érintik Kökit.
2014. nov. 6. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezt most honnan vetted?
2014. nov. 6. 14:47
 4/9 A kérdező kommentje:

Gondolom mind vidékiekvagytok.. :D

Beirod a googleba,hogy nyugatipályaudvar, rámész a wikipédiás változatra..ott vannak a vasút vonalak,rá mész..és ott vannak az állomások nevei..nyugatipályaudvar,kőbánya kispest, rákosrendező és így tovább..na ott van!

2014. nov. 6. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vidéki, tősgyökeres pesti vagyok ráadásul vasutas, de azért állom a sarat még :)

Ha megnézed az egy vonalcsíkként van megcsinálva, és nem csak az állomásokat mutatja, hanem az egyéb infrastruktúrális elemeket is. Nyugati-Rákosrendező között van egy nagy deltavágány ahol kiágazik a 100a vonal Kőbánya-Kispest (Cegléd-Szolnok) felé. (Zugló-Kőbánya-alsón át)

Ha nézed tovább jelzi a körvasúti elágazást, IVT felé vezető iparvágányt mindent.

2014. nov. 6. 15:15
 6/9 Koplárovics Béci ***** válasza:

Nyugati pu. - Rákosrendező - Istvántelek (így hívják még?) - Rákospalota-Újpest - Dunakeszi alsó - Dunakeszi - Dunkeszi Gyártelep - Göd-alsó - Göd - Felsőgöd - Sződ-Sződliget - Vác-alsóváros - Vác

Így van (volt vagy 10 éve) a sorrend. Tapasztalatból írom, nem wikipédiából és nem térképből :)

Van egy kerülő út Vácig, Az Rákospalota-Újpest után elkanyarodik Fót-Veresegyház-Vácrátót felé és Vác-alsóvárosnál kapcsolódik újra, de az csak Vácig közlekedik (illetve jelenleg csak Vác-alsóig).

2014. nov. 6. 15:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Látom a kiágazásokatmde attól függetlenül még nem tudhatom,hogy mivan,mert nem járok azon vonalon és környékénabzolút.

A nxugatipáyaudvartól rákosrendezőn át még igen utána a vonat megy esztergomba a vidéki helyek sínpárja meg elkanyarodik.

Bár már 2 éve nem jártam azon a részen sem,mert a Budapest-Esztergom vonal egyszerűn nem halad!

Bár egyszer mentem szegedre vonattal akkor megfogadtam,hogy többet szegedre sem megyek nem hogyvonattal..( osztálykirándulás volt)

Akkor is a nyugatiból mentünk rákosrendező után elkanyardott a vasúttörténeti parkál..aztán jött ztán jött újpest vagy nem tudom..

Szob után mégott van párkány..odais megy mindig ez a vonat? Csoda,hogy nem az esztergomi vasútallomásra fut be,mert esztergom is párkány mellett van.

2014. nov. 6. 16:18
 8/9 anonim ***** válasza:

"A nxugatipáyaudvartól rákosrendezőn át még igen utána a vonat megy esztergomba a vidéki helyek sínpárja meg elkanyarodik. "

Egészen pontosan az esztergomi vonal kanyaridik el a Vc-Szob vágány pedig halad tovább egyenesen. Az esztergomi sem kiágazás rendszerszinten mert a lokálvágány miatt már Nyugatitól indul a kettes vonal, de ez csak amolyan plusz kiegészítés.

"Bár egyszer mentem szegedre vonattal(...)

Akkor is a nyugatiból mentünk rákosrendező után elkanyardott a vasúttörténeti parkál..aztán jött ztán jött újpest vagy nem tudom.."

Az sehogy nem jön össze. Nyugatiból indulva a szegedi vonat a korábban említett deltavágányon elkanyarodik Városligeti elágazást érintve Zugló-Kőbánya-Kispest Cegléden át megy. Rákosrendezőt nem érinti, Újpestet még annyira sem.

"Szob után mégott van párkány..odais megy mindig ez a vonat?"

Nem, már csak Szobig járnak el a szobi vonatok. Régen volt 1-2 kilépős vonat de megszűnt.

" Csoda,hogy nem az esztergomi vasútallomásra fut be,mert esztergom is párkány mellett van."

Jah, csak közöttük van a Duna nevű patak, amit vasúti híd nélkül nehéz abszolválni.

2014. nov. 6. 17:20
 9/9 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=iCEentzbxyU

Ez a videó választ ad a kérdéseidre.

2014. nov. 6. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!