Lejárt diákkal tudok továbbra is venni diákbérletet?
Figyelt kérdés
Ha például szerzek érvényes felsőoktatási matricát, akkor meg tudom így úszni a dolgot?2014. okt. 25. 13:51
1/8 anonim válasza:
Elméletileg lehetséges, de ha egyszer lebuksz vele, az nagyon csúnyán végződik. Nem biztos, hogy megérné kockáztatni.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom amúgy az automata jegykiadó rendszer kiad bérletet, a most lejáró diákom alapján? Amúgy az ellenőrök csak a diákot nézik ált, vagy a bérletet.
2014. okt. 25. 14:06
3/8 anonim válasza:
Ha nincs semmid, akkor csak azért vágnak meg. Ha csaláson fognak, az már büntetőügy. Kicsit rázósabb. Érdemes kockáztatni?
4/8 A kérdező kommentje:
ajaj jogos. :S akkor annyivel többet ki kell adnom bérletért.
2014. okt. 25. 15:01
5/8 anonim válasza:
Btk.274.paragrafus alapján 3 évet lehet kapni közokirat-hamisításért. Szerintem ne trükközz azzal a matricával...
6/8 anonim válasza:
Persze, hogy tudsz, mivel a vásárláshoz csak egy igazolványszámra van szükséged. Senki nem ellenőrzi, hogy az milyen szám, szépen kiadják.
Az ellenőr persze kérheti a kedvezményre jogosító igazolványt is, akkor pedig szívás van. Nem lehet csak úgy szerezni matricát, mindegyik sorszámozott, és az intézmény kódja is rajta van, tehát azonnal kibukik, ha nem egyezik.
7/8 A kérdező kommentje:
Meggyőztetek. :)
2014. okt. 25. 21:54
8/8 anonim válasza:
Buszra,metrora felszallashoz jo a kamu diakberlet,de ha ellenor jon,akkor ciki van.Bp-re van rendes berletem,de a kornyeki elsoajtozashoz jo a diakberlet is,miota ez van,lekoptak az ellenorok. Mellesleg az utobbi egy honapban csak buszsoforok meg suttyo biztiorok lattak a 9500-os berletemet,hova tuntek az ellenorok?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!