Budapesten a Déli pályaudvar közelében hol tudok jegyet venni villamosra és milyen jegyet kell vennem, és hol tudok felszállni a villamosra, és honnan tudom mikor jön a villamos s hogyan kell érvényesítenem és hol a jegyemet?
Ha a másikra szállsz akkor részese lehetsz azon élménynek hogyan fordul meg. De nem fogod összetéveszteni. Am örs vezér tér felé menő kell neked. De nagyon informatívan a megállók látni fogsz mindent. Igen deákon átszállsz. Ott jár a földalatti a M2 meg M3 neked M3 kell majd Újpest-Központ irányba menő kell. Ki lesz írva igen. Megveszed előre minda 4 szakaszjegyet enneb darabja 350 és ott érvényesíted ahol egyszer csak elötted lesz amin áthaladsz általában a mozgólépcső elött ugye. Csak befelé ellenőrzik amúgy a jegyeket.
Illetve mehetsz még villamossal moszkva onnan 4-6 nyugatiig. Így látsz városz meg átmegy az margit hídon is gyönyörű. Illetve onnan 1 megállót le is sétálhatsz lehelhez. Ebben az esetben jegyet sem kell lukasztanod. Nappal ritka mint a holló a 4-6 on az ellenőr.
Valóban vonaljegy kell. Elírtam. És elég a metro-szakasz jegy 3megállóig.
Mindig aktuális felszállás elött lukasztod. Deáknál van ott ahol átmész egyikből a másikba. Megvan hogy mennyi ideig talán 1 óra nemtudom... De nem ez a lényeg. Mindig csak egyet érvényesítesz. Sokaknak bérlete van. Én nappal eddig talán egyszer láttam ellenőrt 4-6 villamoson. Este viszont már vannak. Metróban nagy feliratok vannak merre kell menned igen. Ilyen elektromos az arra van hogy mikor jön hány perc múlva.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy ez a bérlet mondjuk arra is jó, hogy ha én elindulok mondjuk metróval, majd folytatnám az utam busszal és egy villamost is beiktatnék, végül pedig hévre is szállnék míg eljutnék A pontból B-be vagy arra nem jó ? További kérdésem hogy a link leírásában mit jelent a 1-299, 900-999, melyik járművet jelöli ? A D11, D12, D13, D14 vonal mit jelent ? Vagy ha ez nem jó mindegyik tömegközlekedési járműre, akkor melyik az amelyik igen ?
Válaszolok sorban:
Igen, a bérlet az jelenti, hogy bármennyit utazhatsz. De ez nem budapesti sajátosság, gondolom a te szülőfalud(?)ban is így van. Héveken a bérlet viszont csak a városhatáron belül érvényes.
1-299: villamosok és nappali buszok
900-999: éjszakai buszok
D11-D14: hajók
A Volánon arra a járatra érvényes, amit a volán E betűvel (Elővárosi) jelöl a menetrendben, de ott is csak a városhatárig. Viszont ha kimész valamelyik elővárosban, elég a határtól megvenni a Volánjegyet. Ezek a 300-799-ig számozott buszok.
Egyébként nem tudom milyen idős vagy, de elég fiatalra tippellek, úgyhogy ha ilyen nagy traumát okoz a városi közlekedés, esetleg érdeklődj környezetedben egy ismerőstől, aki már gyakorlott benne. Avagy hívd fel a BKK-t, ott biztos gyorsabban válaszolnak: +36 1 3 255 255
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!