Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért megy a Metró mozgólépcső...

Miért megy a Metró mozgólépcsőjén, lépcsőnél gyorsabban a kapaszkodó gumi?

Figyelt kérdés
Azért hogy mire felérünk, a kezünk annyival előbb legyen ,hogy készek legyünk a pofára eséshez?

2014. okt. 19. 13:03
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
igen ezen már én is elgondolkodtam hogy vajon olyan nehéz megoldani hogy egyszerre menjen a kettő hogy sehol se sikerül? xD
2014. okt. 19. 13:07
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Ezen jót nevettem.. :D

De tényleg igaz..

Szerintem nincs karbantartva és elkophatott az ami meghajtja. És mivel a kopás méretbeli különbséggel jár. Azaz pl kisebb átmérőjű lesz egy görgő így az többet fordul.

És a hosszú szalagnál az a pár mm eres eltérés a végére másfél méter különbséget okoz. :)

2014. okt. 19. 13:45
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Ediig azt hittem,hogy csak engem foglalkoztat ez a kérdés :)))

30 éve is ugyanígy ment,de az az igazság,hogy beletörődtem.

Sajnos ilyen borzalmas világban élünk,ahol gyorsabban megy a kapaszkodógumi.

És beletörődtem abba is,hogy elment a ráncajtós Ikarus.

2014. okt. 19. 18:51
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
A válasz igazán egyszerű. Mivel sok ember van egyszerre a mozgólépcsőn, és a legtöbbjük kapaszkodik is, "húzzák magukkal" a kapaszkodó gumit, ezért nem egy tempóban halad a mozgólépcsővel.
2014. okt. 19. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Pont az előző héten gondolkodtam ezen a kérdésen. Köszi a válaszokat.
2014. okt. 19. 19:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"húzzák magukkal a kapaszkodó gumit"

De akkor sem megy egyformán ha tök egyedül utazok rajta :D

2014. okt. 20. 21:11
 7/12 anonim válasza:
80%
és ráadásul a 4-es metrón is gyorsabban megy a kapaszkodó, évtizedekig építették, de ezt a problémát nem sikerült kiküszöbölni
2014. okt. 20. 21:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem hiszem hogy ez probléma, valami direkt szándéka biztos van.
2014. okt. 20. 23:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ennek valami oka van, minden mozgólépcső ilyen. Anno apukám tanította nekem, hogy a mozgólépcsőn utazás közben mindig szééééépen vissza kell tenni egy kicsit a kezünket :DDD Ez már nagyon régen volt, de azóta sem változott, ugyanúgy 5-10 másodpercenként pakolom a kezeimet :D
2014. okt. 21. 19:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Megoldottam a rejtélyt! :-) Máshol is ez van :-)

As a safety measure, escalators are required to have moving handrails that keep pace with the movement of the steps. This helps riders steady themselves, especially when stepping onto the moving stairs. Occasionally, a handrail will move at a slightly different speed from the steps, causing it to "creep" slowly forward or backward relative to the steps. The loss of synchronization between handrail and step speed can result from slippage and wear.

2014. okt. 21. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!