MÁV diákbérlettel lehet gyorson is utazni?
Ezt így nem tudom, mert ismerek egy csajt aki mindig is gyorson ment bérlettel vagy 2 évig, és egyszer nem büntették meg, viszont egy másik suliba került így egy másik járatra kellett bérletet vennie és azon az első alkalommal megbüntették, mert ő azt hitte hogy a gyorssal is mehet ugyanúgy, de rosszul emlékezett. És neki mondta a kaller hogy a másikon valószínű azért nem szóltak, mert vagy ismerős volt nekik vagy mert tudták hogy az a járat mindig vagy túl korán ért volna bee vagy túl későn és ezért választotta a gyorst vagy tudom is én már. De volt ugyanazon a járaton egy másik kalauz aki viszont egy szót nem szólt érte.
Legtisztább az ha a pénztárnál vagy valamelyik ott dolgozónál ezt megérdeklődöd.
Köszi, itt is van a linkeltben:
Gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül utazhat: a havi vagy félhavi bérlettel, 30 napos bérlettel rendelkező utas.
BKK-bérlettel csak Budapesten belül lehet utazni (van nekem az is), de MÁV bérletet használok több mint 100 km-es távra. Ezek szerint #2 tévedett, és gyorson ugyanúgy utazhatok?
Semmiféle megkötés nincs és nem is volt soha a vonat nemére a kedvezmények igénybevételekor.
Az, hogy bizonyos vonatnemre xy pótjegyet kell váltani, más kérdés. De jelen esetben van egy olyan extra kedvezmény, hogy a bérleteseknek a gyorsvonati pótjegyet nem kell megváltani. (Másmilyet, pl. IC-t kell váltani így is.)
Ha olyan bérleted van, ami nem BKSZ csatlakozó, akkor semmiképp nem kell gyorsvonati pótjegyet venned. Ha csatlakozó, akkor a határponttól/határpontig a Budapesten belüli szakaszra sajnos kell így is...
Köszönöm mindenkinek :)
Közben érkezett hivatalos válasz is:
"Tisztelt Utasunk !
Amennyiben az egész leutazni kívánt szakaszra szól a bérlet /Tehát nem Bkv bérlet kiegészítő/, nem kell hozzá gyorsvonati pótjegyet váltani."
Akkor mostmár semmi kétség :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!