Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV diákbérlettel lehet...

MÁV diákbérlettel lehet gyorson is utazni?

Figyelt kérdés
90%-os havi tanulóbérlet 2. osztályú kocsikra. Ilyen bérletem van, de eddig csak személlyel utaztam. Most mondta egyik ismerősöm, hogy ezzel lehet gyorsvonaton is utazni, és nem kell gyorsvonati pótjegyet sem venni. Ez igaz? Mert már volt hogy késett egy 20 percet a vonat, és a gyors a személy idejében érkezett, én meg direkt nem szálltam fel mondván úgyis megbüntetnek, mert jegykiadó automata van az állomáson. Ezek szerint én voltam a hülye? :D
2014. okt. 5. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Ezt így nem tudom, mert ismerek egy csajt aki mindig is gyorson ment bérlettel vagy 2 évig, és egyszer nem büntették meg, viszont egy másik suliba került így egy másik járatra kellett bérletet vennie és azon az első alkalommal megbüntették, mert ő azt hitte hogy a gyorssal is mehet ugyanúgy, de rosszul emlékezett. És neki mondta a kaller hogy a másikon valószínű azért nem szóltak, mert vagy ismerős volt nekik vagy mert tudták hogy az a járat mindig vagy túl korán ért volna bee vagy túl későn és ezért választotta a gyorst vagy tudom is én már. De volt ugyanazon a járaton egy másik kalauz aki viszont egy szót nem szólt érte.

Legtisztább az ha a pénztárnál vagy valamelyik ott dolgozónál ezt megérdeklődöd.

2014. okt. 5. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Gyorsvonati pótjegy kötelező.
2014. okt. 5. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2014. okt. 5. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
NEM, a MÁV-Start bérlettel rendelkezőknek NEM kell gyorsvonati pótjegyet váltaniuk. IC, EC, stb pótjegyet igen, gyorsvonatit nem. Azonban a BKK-bérleteseknek kell a gyorsvonati pótjegy is.
2014. okt. 5. 19:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi, itt is van a linkeltben:

Gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül utazhat: a havi vagy félhavi bérlettel, 30 napos bérlettel rendelkező utas.

BKK-bérlettel csak Budapesten belül lehet utazni (van nekem az is), de MÁV bérletet használok több mint 100 km-es távra. Ezek szerint #2 tévedett, és gyorson ugyanúgy utazhatok?

2014. okt. 5. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, #2 tévedett.
2014. okt. 6. 08:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféle megkötés nincs és nem is volt soha a vonat nemére a kedvezmények igénybevételekor.

Az, hogy bizonyos vonatnemre xy pótjegyet kell váltani, más kérdés. De jelen esetben van egy olyan extra kedvezmény, hogy a bérleteseknek a gyorsvonati pótjegyet nem kell megváltani. (Másmilyet, pl. IC-t kell váltani így is.)

Ha olyan bérleted van, ami nem BKSZ csatlakozó, akkor semmiképp nem kell gyorsvonati pótjegyet venned. Ha csatlakozó, akkor a határponttól/határpontig a Budapesten belüli szakaszra sajnos kell így is...

2014. okt. 6. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

Közben érkezett hivatalos válasz is:

"Tisztelt Utasunk !

Amennyiben az egész leutazni kívánt szakaszra szól a bérlet /Tehát nem Bkv bérlet kiegészítő/, nem kell hozzá gyorsvonati pótjegyet váltani."

Akkor mostmár semmi kétség :D

2014. okt. 9. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!