Hogy tudom megvenni a budapesti bérletet a személyi nélkül?
Nem, fényképes igazolvánnyal lehet használni.
Útleveled egyrészt biztosan van, másrészt meg kizárt dolog, hogy az ideiglenesnek ne legyen száma.
Megvenni amúgy egyszerű: Kérjed a Volán állomáson, ott nem szórakoznak ilyen igazolványszám-ráírással, hanem simán kinyomtatják ugyanolyan papírra, mint a Volán bérletet is. Én mindig így veszem, sosem kértek még semmit tőlem.
Más kérdés, hogy ellenőrzésnél viszont nézik, írtál-e rá számot.
"Útleveled egyrészt biztosan van" mivan? :D mindenkinek van útlevele?
A megoldás: kérj utazási igazolványt pénztárnál, valami 500 ft, kell egy fénykép, azzal is használható a bérlet. Azt a számát kell beírni.
Az ideiglenes személyi így néz ki, és van rajta sorszám: [link]
Te lehet, hogy a személyi igazolvány igényléséről kapott A4-es lapra gondolsz, az nem ideiglenes személyi, azzal nem utazhatsz, és igazolni sem tudod magad. Ilyen kártya alakú ideiglenes személyit akkor állítanak ki, ha nincs más hivatalos fényképes igazolványod (jogsi vagy útlevél). Ha ilyet nem kaptál, akkor elvileg lennie kell más ifgazolványodnak, akkor meg annak a számát írod a bérletre.
1. vagyok, és a sok lepontozó idiótának:
Éppen azért gondolom, hogy van útleve, mert különben olyan - sorszámos, fényképes!!! - igazolványt kapott volna, mint amit előttem linkeltek!
És azt ő maga mondja, hogy jogsija nincs, tehát a két lehetőség közül egyet kizárt. Na, akkor mi maradt?! Nagyokosok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!