Neked mi a véleményed erről?
És mi van, ha ismerősöd csak két megállóval később vette észre az ellenőröket, csak persze nem úgy meséli el...
Engem még egyszer nem büntettek meg egy tömegközlekedési eszközön, pedig utaztam már néhányszor. Biztos én csinálok valamit rosszul.
Hát mindkettőben van igazság. Ha akkora tömeg van, szálljon fel az első ajtón, ott egyből ott van a lyukasztó, az első oszlopon + a sofőrnél is van egy.
Bár az ellenőr is lehetett volna rendesebb. Gondolom Pesten történt, ott eddig bármikor vtam, érezhetően parasztabbak vtak az ellenőrök, mint nálunk Egerben
Csatlakoznék a hadnagyhoz, én is mindig elcseszem a dolgot, mert sosem büntettek meg.
De vannak itt kisebb hibák is: Az elején 1 megállóval arrébb, a a végén kettővel.
"Ismerősömnek elég sokat kell utaznia minden áldott nap", erre nem tudok mit mondani, az én ilyen ismerőseim bérlettel utaznak.
Vagyis marad a feltételezés, hogy azért jár jeggyel, mert ez a jól bevált szokás, hogy akkor lyukasztok, ha kiszúrom az ellenőrt. Így valóban olcsóbb lehet jeggyel, de most rápacsált!
Előttem már elmondták hány sebből vérzik ez a dolog.
Azt azért hozzátenném, hogy az ellenőr nem mérlegelhet hogy tényleg a tömeg miatt nem lyukasztott vagy csak gyökér. Mellesleg, az utazás feltétele hogy érvényes jegy/bérlet nélkül nem lehet megkezdeni az utazást, tömegtől függetlenül.
"Vagyis marad a feltételezés, hogy azért jár jeggyel, mert ez a jól bevált szokás, hogy akkor lyukasztok, ha kiszúrom az ellenőrt. Így valóban olcsóbb lehet jeggyel, de most rápacsált!"
Nekm is sánít ez a történet.
Ha csak szökőévente egyszer kényszerül BKV... bocsánat, BKK járműre, akkor talán megéri kockáztatni, de szerintem akkor sem.
Ha sokat kell utaznia minden nap, akkor meg tutira nem.
Ma már annyi az ellenőr, mint égen a csillag, ha kutyára dobsz is ellenőrre esik.
Nincs olyan nap, hogy legalább egyszer ne kellene elővennem a bérletemet, bármerre is járok a városban.
Utaztam már néhányszor olyan járműn is, amin több volt az ellenőr mint az utas, pedig nem szolgálati járat volt.
A helyszíni bünti 5500.-, ha nem fizet helyszínen akkor 16000.-, ha nem fizeti be, behajtják (kamatostul). egy jegy 370.- a bérlet 9500.-, és azzal annyit utazik egész hónapban aminnyit csak bír.
Lehet matekozni melyik éri meg jobban.
Tényleg van nagy tömeg, de jegylyukasztásnál megoldható a dolog:
- valakit megkér rá.
- odaengedik.
Ha minden nap, sokat utazik, akkor vegyen már bérletet. Ilyenkor, jeggyel, csak a bliccelők szórakoznak, de akkor, a lyukasztóhoz közeli helyeket nézik ki maguknak.
1. Ha valaki minden áldott nap utazik, az vesz bérletet.
2. Ha a szokásos tömeg van, akkor már megszokhatta volna hogy mi ilyenkor az eljárás...
3. ...ami azt jelenti, hogy valakit megkér, hogy lyukasszon neki, nem nagy feladat.
4. Akkor most 1 vagy 2 megálló?
5. Véletlenül s azért akart lyukasztani mert meglátta az ellenőrt...
6. Ilyenkor az ellenőr jogosan jár el, ugyanis neked nincs érvényesített jegyed.
Persze arról lehet vitatkozni hogy mennyire szemét, nem szemét dolog, én vidéken anyukát láttam aki küldte a kislányát hogy "gyorsan, mert ott az ellenőr"...aki bizony odament és megbírságolta őket....lehet mondani hogy szemét volt, de az anyuka talán nem az, mikor megpróbál bejátszani egy ingyen utat?
Akármekkora tömeg van, felszállok, ajtóban 1 mp-re megállok, amíg lyukasztok, utána megyek tovább. Ne hogy már az ellenőr legyen a hibás.
Vagy megkérem embereket, hogy engedjenek oda a lyukasztohoz, ha nem férek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!