Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan viszonyultok a BKV...

Hogyan viszonyultok a BKV ellenőrökhöz?

Figyelt kérdés

Én azt veszem magamon észre, az, hogy felazállás előtt megmutatom a bérletem, nem zavar. De utána, amikor épp merengek valamin vagy olvasok és a metrón (vagy más helyen) bevágódik az aurámba egy ellenőr, már zavar. Ami még idegesít, hogy persze, hogy keresnem kell a bérletet, táska mélyén van, ilyenkor meg forgatják a szemeiket. Ne forgassák, azt hiszik mindenki a jegyével/bérletével a kezében csücsül végig?

Magával a szakmával semmi bajom, jó az tény, hogy

1. A bkv mindig alkot valamit, ami kiatt nem lehet eljutni A pontból B pontba agyvérzés nélkül

2. Utasok 70%-a ingyen utazik, mert ellenőrök félnek tőlük, a jobb modorú embereket meg kib. Megbüntetik, tehát semmi igazság az egészben.

Megértem, ez a munkájuk, kb semmi pénzért csinálják, el így kell végezniük...

Ti hogy vagytok velük? Van esetleg sztoritok velük? És a fent leírtak mennyire igazak rátok, Ti idegesek lesztek ettől?

2014. szept. 21. 11:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Lévén felszálláskor szólnak, hogy készítsem elő a bérletet, így előkészítem a bérletet. Ha nem figyelek, akkor az én hibám, aztán előszedem és megmutatom.

Amennyiben nem bunkózok, akkor még sosem álltak hozzám tapló módon - maximum mélységesen unottan, amit mondjuk meg tudok érteni...

De szerencsére évek óta bringával járok dolgozni és szinte mindenhova, úgyhogy nem találkozok már nagyon velük :)

2014. szept. 21. 11:47
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Nekem alapvetően semmi bajom velük. Mindig köszönök nekik, ők pedig mindig visszaköszönnek. Szerintem aki udvarias, azokkal ők is normálisan bánnak. Sajnos ők azok az emberek a BKV-nál, akikkel napi szinten találkoznak az utasok, így olyan dolgokkal is őket zaklatják az elégedetlen utasok, amiről ők aztán végképp nem tehetnek. Néha nem csodálkozom, ha frusztráltak.

Pár hónapja az egyik legjobb barátom legénybúcsúztatóját tartottuk. Azon az éjszakán kellemesen csalódtam az ellenőrökben és a gépjármű vezetőkben. Volt rajtunk egyen póló, amiből mindjárt vették a lapot, hogy miért is utazgatunk a városban. Mindenkinek volt egy vicces sztorija és történtek olyan dolgok, hogy addig el sem tudtam volna képzelni. Tényleg jó fejek voltak. A legjobb dolgokat inkább nem írom le, mert nem szeretném, ha kiderülne. Ahogy ismerem a BKV-t és BKK-t, a normális viselkedésért inkább büntetés, mint dicséret jár. De egyet elmesélek. Felszálltunk a 6-os villamosra, volt pár srác, akinek nem volt bérlete, így ők lyukasztani szerettek volna. Erre az ellenőr is látta, hogy mi zajlik éppen, így rájuk szólt, hogy ne lyukasszanak, az ünnepi alkalomra való tekintettel erre az útra a BKV vendégei vagyunk. Persze erősködtünk, hogy de mégis, de nem volt mit tenni, nem engedett lyukasztani. Egész úton a házas életről beszélt viccesen. Majd amikor leszálltunk a villamosról, a villamos vezető a külső hangszórókban megköszönte, hogy a legénybúcsúhoz a BKV-t vettük igénybe. További jó szórakozást kívánt és sok boldogságot a vőlegénynek és a menyasszonynak. Pedig esélyük sem volt összebeszélni. Mindenki minket figyelt a megállóban és a villamoson. Majd mielőtt elindult, közölte, hogy harangozni nem tud, de csilingelni igen, így most csilingel egyet a hosszú és tartós házasságéért.

2014. szept. 21. 12:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem semmi gondom velük, jön, mutatom a bérletem és kész.

Egyrészt, az neked lenne a feladatod, hogy kéznél tartsd a bérletet és ne a táska mélyén, másrészt ha forgatja a szemét, azt felesleges magadra venni.

Az is túlzás hogy 70% ingyen utazna, tény hogy sajnos az olyanokkal nem tudnak mit kezdeni mert nincs elég hatáskörük. Meg adott esetben az intelligensnek képzelt emberek is kikelnek magukból és állat módjára üvöltöznek az ellenőrrel, aztán csodálkoznak hogy kapnak egy fülest.

Az is tipikus, hogy amint egy percet áll a busz, villamos, az utasok kikelnek magukból.

Csak pár példa:

Villamos lerobbant a megállóban, a miénk bemondta hogy fél perc türelmet kérünk, előttem ülő nő, meg azonnal felháborodottan nekiállt telefonálni hogy így meg úgy meg a k..va anyját mindenkinek.

Vagy felújítás miatt egy szakaszon át kellett szállni, ott is azonnal nekiálltak a vén mamik anyázni.

Az én véleményem az, hogy az emberek túl hamar idegesek lesznek apróságokon, nem tesz jót az egészségnek.

2014. szept. 21. 13:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Régebben sokkal több volt a kicsinyes, rosszindulatú, lekezelő, sőt kötekedő is közöttük, mint mostanában. Utóbbi időben nem egy kifejezetten jóindulatút is láttam, aki a lojalitás határain belül igyekezett segíteni a jeggyel nem rendelkezőt.

Most is van még bunkó, de már nem ők vannak többségben.

Amit nem értek az a főnökök. Hogyan osztják be őket?

Pl. találkoztam olyannal, hogy miután a Deák téren a felszínen egyszer már befelé ellenőriztek, "félúton" (ahol a három vonal lépcsői vannak) ismét, majd a mozgólépcső alján is. Tehát még nem utaztam, de már háromszor kérték a jegyet, bérletet.

Negyedikként az Örsön kifelé.

2014. szept. 21. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Olyan helyre teszem a bérletet, hogy rögtön elő tudjam venni, nem a táska legaljára. Soha nem voltam megbüntetve, inzultálva.

" Ami még idegesít, hogy persze, hogy keresnem kell a bérletet, táska mélyén van, ilyenkor meg forgatják a szemeiket. Ne forgassák, azt hiszik mindenki a jegyével/bérletével a kezében csücsül végig? "

Igen, a bérletnek és jegynek olyan helyen kell lenni, hogy rögtön elő tudd venni. Ehhez nem kell diploma, csak egy kis intelligencia.

Én úgy vagyok velük, hogy nem adtam sosem okot arra, hogy belémkössenek, és nem is történt meg még soha.

2014. szept. 21. 16:19
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Már hogyan viszonyulnék? Úgy, mint kulturált ember egy másik kulturált emberhez.

Ha jön, megmutatom neki az érvényes bérletemet, vagy a megfelelően kezelt jegyemet, köszönök neki, hogy jó napot, uram / hölgyem, ő megnézi, megköszöni, és további jó utazást kíván.

Eddig minden "randim" így zajlott az ellenőrökkel.

2014. szept. 21. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Miért a táskád alján tartod a bérletedet? Én direkt mindig olyan helyre rakom, hogy könnyen hozzáférjek, úgyis folyton mutogatni kell.

Egyébként ugyanúgy vagyok, mint itt sokan. Jön, köszönünk, közben mutatom ő nézi, köszöni, továbbmegy :)

2014. szept. 21. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Közülük a nőket jobban utálom, mert mindenbe belekötnek. Míg a férfiak egyáltalán nem kíváncsiak az igazolványom hátuljára, a nők szinte mindig megnézik. Legközelebb, mikor meglátja hogy rendesen ki van töltve, kárörvendően fogok hozzá szólni, hogy nem sikerült megbüntetnie, hiába jön az átlátszó "csak a munkám végzem" szöveggel. Szánalmas potyalesők. A másik meg, fogyatékosnak nézik az utasokat, mikor kézmozdulattal mutogatják hogy fordítsák meg a bérletet, mintha azok maguktól nem tudnák. Ilyenkor is le tudnám hülyézni őket.
2014. nov. 12. 16:31
 9/10 anonim ***** válasza:
A 6-os válaszoló még biztos nem találkozott hülye ellenőrrel, boldog ember. :)
2014. nov. 17. 14:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy néha a kijáratnál is ott állnak az ellenőrök, holott belépni sem lehet sehol az állomásra ellenőrzés nélkül. Mi értelme van ennek? Ráadásul akkora tömeget nem is tudnak rendesen ellenőrizni. A cigánnyal meg ők sem mernek packázni, inkább büntetik a magyart ha tudják.
2014. nov. 20. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!