A BKV-s büntetést így tudom a legkönnyebben megúszni?
Figyelt kérdés
Reggel megbüntettek az ellenőrök, mert érvényes bérlet és jegy nélkül utaztam, és kaptam egy 16.000 Ft-ra kiállított csekket. Ha a büntetés után veszek egy havi bérletet, és azt mutatom be, akkor megúszom a büntetést?2014. szept. 11. 10:13
11/11 anonim válasza:
Nem így kell ezt csinálni, hanem állsz a lyukasztó mellett, és figyelsz, ha látod őket, azonnal lyukasztasz, vagy leszállsz. Többynire sárga mellényben vannak, közteresek mellett, azt látod, néha vannak civil ruhában is, úgy viszont semmi jogkörük, ha esetleg nem szúrod ki őket időben, akkor megmondod, hogy márpedig te fizetsz adót, miközben a nálad magasabb nettó jövedelmű nyuggerek ingyen utaznak, ami pedig diszkrimináció. Azonkívül leszállsz a következőnél, és viszlát, ellentmondást nem tűrő hangon, ha tovább agresszívkodik, felmondod a személyi szabadság megsértése tényállást a Btk.-ból, de idáig én még egyszer sem jutottam, pedig majdnem két éve BKV-zok max. havi két vonaljeggyel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!