Meddig érvényes egy bkk vonaljegy? (többi lent)
BKK üzletszabályzat V1.1/a pont:
(...)
A kinegrammal védett, egyszeri utazásra felhasználható jegyek korlátozott ideig használhatók fel. Ezek a jegyek (beleértve a korábban megszűnt kétszeres átszállójegyet és a megszüntetett 20 darabos gyűjtőjegyet is) az alábbiak szerint használhatók fel (ráfizetés nélkül, az éjszakai járatokon is):
- A kinegramos jegyek a rajtuk feltüntetett ár érvényességi ideje alatt és az ezt közvetlenül követő (árváltozás utáni) átmeneti időszakban használhatók fel utazásra. Az átmeneti időszak az árváltozást követő 1 év. Az átmeneti időszakot követő csereidőszakban (az átmeneti időszakot közvetlenül követő 3 hónap) a fel nem használt jegyek értékben becserélhetők a csereidőszakban érvényes áron forgalmazott kinegramos jegyekre.
- Azok a kinegramos jegyek, amelyekre az előző bekezdésben foglaltak azért nem érvényesek, mert korábbi árral rendelkeznek, továbbá az ár vagy évszám nélküli gyűjtőjegy-szelvények 2013. december 31-éig érvényesíthetők, használhatók fel utazásra.
Találtam itthon az egyik régen használt nadrágom zsebében egy 2011-es 10 darabos gyűjtőjegyet, csak egyet használtam el belőlük, vissza akartam vinni az akácfába (bérletet használok amúgy is), de ezek a pénzhajhászok nem váltották be, így a semmire kiadtam több ezer forintot.
Azt megértem, hogy régi jeggyel nem lehet utazni, de még visszaváltani se hajlandóak? Azt a pár ezret sajnálják az utasoktól, de a milliós végkielégítések egy kicsit se zavarják őket.
Ezt azért írom neked, hogy ha van otthon felesleges vonaljegyed, és ritkán mész Pestre, inkább váltsd vissza!
" Azt megértem, hogy régi jeggyel nem lehet utazni"
Én meg nem értem meg. Annak idején amikor megjelentek a kinegramos jegyek akkor az ment, hogy ezek korlátlanul jók. Most meg mégse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!