Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikor hagyja már abba a...

Mikor hagyja már abba a bohóckodást a BKV?

Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 04:37
 1/9 anonim ***** válasza:

A juttatásokra nincs pénz (a végkielégítésekre van). Röviden ezt üzente a BKV.

Amúgy engem nem érdekel mert nem vagyok a pesti, a volán buszok járnak és nekem ennyi elég.

2010. jan. 13. 06:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Vidéki vagyok,tehát engem nem érint közvetlenül a sztrájk.Azért nem értem a dolgot.Ha a géppark miatt sztrájkolnak,akkor miért csak most? Évek óta látom a TV-ben,hogy kigyulladt egy-egy busz.Eddig is rosszak voltak a kocsik,akkor eddig miért nem volt sztrájk ? Az sem igaz,hogy a bérük miatt,ha az adósáv csökkenése miatt nem kapnak kevesebbet.

Ha valaki végig gondolja az elmúlt 8 év sztrájkjait, a Magoszos-gazdák demonstrációit,avagy éppen a Gaskó-féle vasutas sztrájkokat,akkor rájön,hogy ezek mögött a Fidesz áll.A nagygadák a Fidesztől kapták a földjeiket,és a vissza nem fizetendő állami támogatáskat.A vasutasok közül is csak a Fideszesek vettek részt a sztrájkban.

Ennek a mostani sztrájknak akkor lesz vége,ha OV úgy véli,hogy elég kárt okoztak az országnak,eléggé a kormány ellen hangolták már az utasokat.Politika az egész.

A BKV-nál levő botrányoknak nem ez a megoldása.

2010. jan. 13. 06:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért sztrájkolnak a buszok miatt, mert a törvény úgy van fogalmazva, hogy ha egy soför müszakilag nem megfelelö busszal megy és valami komolyabb dolog történik, akkor ö személyesen felelös erkölcsileg (tehát ha valaki meghal, akkor gondtalanságból elkövetett emberölés miatt bebörtönözhetik), és anyagilag is (tehát adott esetben minden keletkezett kárt ki kell fizetnie). Mivel a jármüvek állapota egyre romlik, a kockázat is folyamatosan nö.

A bérek miatt meg: a béreket csökkentik (valamiböl nekik is meg kell élniük), a munkaidö viszont egyre hosszabb lesz, a müszakok közt nincs meg a szükséges pihenési idö és igy hullafáradt soförök teljesen megbizhatatlan jármüvekkel szállitják az emberek tömegeit.

Mielött valaki a követelt bér (ha jól emlékszem 200 ezer Ft) miatt kezd reklamálni, akkor csak annyit akarok hozzá irni, hogy pár éve, amikor a MÁV dolgozók sutrájkoltak, akkor is az ment a médakban, hogy a dolgozóknak (bocs, nem emlékszem a pontos számokra, csak az arányokat irom) a meglévö átlagjövedelme 100 ezer, és 130-at akarnak. Ebben az idöben az általam ismert vasuti dolgozók (kalauzok, mozdonyvezetök - tehát nem a kerékkopgtatók) mindegyike 60-75 ezer közötti bruttót kapott, a sztrájk urán lett 80 ezer!!! A bedobott átlagban benne voltak a középszintü vezetök fizetései is, ami jelentösen magasabb (volt) úgy 300 és 500 ezer között.

Szerintem most is ez a helyzet, és a BKV a dolgozóknak alig ad fizetést, a vezetöség meg csak zsebeli be, amit csak lehet.

(Mielött bárki is lehúzna: nem vagyok se BKV-s, se MÁV dolgozó, söt nem is élek Pesten)

2010. jan. 13. 07:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Őszintén megmondom, szerintem teljesen igazuk van. Ami a média tanúsága szerint 250.000 Ft (ennyit keres egy buszsofőr) az kb 150.000- 160.000 nettóban. Az más kérdés, hogy ezt nem a lakosságon kéne leverni, inkább azokon a Tisztelt Bkv-s vezetőkön, akik folyamatosan lopják ki a cégből a pénzt!

Természetesen én is dühös vagyok, mert Budán élek és nekem is nagyon sok gondot okoznak ezzel, de ez nem ok arra, hogy ne lássam objektíven a dolgokat! Mondjuk ha még sokáig fog folytatódni én is biztos nagyon mérges leszek :)

2010. jan. 13. 07:37
 5/9 anonim ***** válasza:

NEm is a lakosságon akarjßak behozni, csak ez az egyetlen módszer arra, hogy a vezetök is felébredjenek.

Tavaly volt Németországban hasonló, csak ott a Vasúttársaság (DB) dolgozói sztrájkoltak: akinek kára volt, az a DB-töl követelhettek kártéritést, a kereskedelem részben leállt, mert nem jött áruutánpótlás, az idegenforgalom kezdett összeomlani - el tudod képzeni, hogy milyen gyorsan teljesitették a követelések nagy részét?

2010. jan. 13. 08:07
 6/9 anonim ***** válasza:

150-160 nettó? Munkanélküli vagyok, körbefutnám a várost meztelenül ha ennyit kereshetnék. És nem érdekel, hogy nagy forgalomban mennek, sok utasra vigyáznak, felelősség stb.

380 ezres fizetésnél is éppen akkora a felelősség, vagy ha több a pénz akkor már mindegy?

Nem a dolgozók csinálják a cirkuszt, hanem a majom szakszervezetisek. megnézném ők mennyit és honnan kapnak a bankszámlára.

Válság van??? Mikor hallottatok olyant, hogy elbocsátás lett volna bkv-nál, máv-nál, állami cégnél? Leépítették volna a szakszervezeti vezetőket, akik milliókat visznek haza és közben okosságokat nyilatkoznak a tvben. Ez a munkájuk???? Ezt én is megcsinálom! Odaállok a kamera elé és majom pofával azt mondom: hát ma sincs megegyezés a bkv-val.

2010. jan. 13. 08:39
 7/9 anonim ***** válasza:

07:37 vagyok

Gondolom... csak sajnos ez csak egy "tüneti kezelés" ezzel hosszabb távon semmi sem fog megoldódni, mert azok a *** akik eddig is loptak, csaltak, hazudtak és elsikkasztották a pénzt, ezután is ezt fogják tenni!

2010. jan. 13. 08:39
 8/9 anonim ***** válasza:
~13% béremelést keveselnek ?? Nálunk jó ha lesz 3%, no comment.
2010. jan. 13. 11:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Érdekes, csak arról pampognak, hogy adnak nekik 13% béremelést, de arról szinte senki nem emlékezik meg, amit az egyik oldalon adnak, azt a másik oldalon igencsak elveszik, na meg attól is félnek, hogy a szuperbruttósítás miatt ez nem is fog annyit érni. Persze az apróbetűt a vezetők nem mondják el, csak parasztvakítanak.

Amúgy meg igazuk is van, hogy sztrájkolnak, ne jöjjön a bkv ilyenekekkel, hogy nem adja az addigi kiharcolt juttatásokat, mikor mindenkié kijönne egy-egy csaló jutalmából!

2010. jan. 13. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!