Diákigazolvánnyal utazhatok-e, ha?
Üdv!
Az elmúlt tanévben esti iskolába jártam és be is fejeztem azt. A vicc az, hogy a diákom egész évben nem jött meg, noha szeptemberben megrendeltem. Aztán mikor már vége volt a tanévnek, júliusban megjött. Jót röhögtem rajta, de nem is ez a lényeg. A kérdés az, hogy lejárati dátumként csak év van megadva, pontos dátum nélkül... és érvényes-e így az igazolvány, ahogy kipostázták nekem, tehát utazhatok-e diákjeggyel? Az iskolának már nem vagyok a tanulója, most szeretnék majd másik iskolába beiratkozni augusztusban. Valakitől azt hallottam, hogy októberig még jó... de nem akarok kockáztatni.
Pontosan, 18 év felett csak matricával. Az iskolában kellett volna adniuk. (Valószínűleg júliusban már nem adtak volna, van ahol vissza is veszik a diákot az iskola végeztével.)
Így olyan mintha nem lenne érvényes, ne járj vele. Talán moziban, állatkertben még be lehet vele próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!