Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan lehet biztosan kikerüln...

Hogyan lehet biztosan kikerülni a Desiroval utazást a Balaton északi partjára?

Figyelt kérdés
Tavaly nagyon megutáltam ezt a fajta motorvonatot, mert rettenetesen sokan utaztunk benne egyszerre a kedves MÁV jóvoltából. Mindössze két kocsit kapcsoltak össze, de tartok tőle hogy kétszer ennyi sem lenne elég a főszezonban. Mellesleg jobban szeretem a régi típusú vonatokat. Nem lenne jó ismét egy ilyen kellemetlen meglepetés a reggeli induláskor. Adnak felvilágosítást hogy milyen típusú szerelvények indulnak menetrend szerint?
2014. júl. 18. 03:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És hozzátenném, hogy a kényelemhez azért a fíling is hozzátartozik. Az ilyen modern motorvonatok nem tudják megadni a vonatozás élményét, legalábbis engem csak az útvonal emlékeztetett arra, hogy vonaton ülök.
2014. júl. 19. 13:36
 12/16 anonim ***** válasza:
Én nyaranta hetente kétszer utazok Balatonfűzfő és Budapest között, így mondom, hogy a katica tavalyi bevezetése érezhető minőségi javulást hozott. Vasárnap délután valóban lehet tömött, de ugyanez igaz volt és most is igaz a régebbi típusokra. Egyszerűen az egy vágány nem elég a vonalon csúcsidőben. Tény viszont, hogy a két és fél órás út legalább fél órával csökkent tavaly óta. Ezt a fílinges hülyeséget meg hagyjuk már.
2014. júl. 19. 13:54
 13/16 A kérdező kommentje:
Neked lehet hogy hülyeség, de egy Katicán én nem élvezem az utat. Nekem az túl unalmas, ez van. Ha már kiadok egy jegyért 2500 Ft-ot, legalább élvezzem is, hadd ne kelljen egy háromkocsis hernyóban nyomorognom, meg 10 perc alatt elintéznem egy wc-zést! A menetidő meg nem érdekel, fél óra ide vagy oda...
2014. júl. 19. 14:07
 14/16 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy nyaralásról hazajövet sem utaztam még soha dugig tömött régi szerelvénnyel. Talán nem mindenkinek jut ülőhely (nekem mindig jutott), de a padlón egymás mellett ülő emberek sokkoló látványában sem volt részem, mint tavaly a Desirón.
2014. júl. 19. 14:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Na és mi okozta a legtöbb fennakadást a 29-esen tavaly nyáron? Hát a Desirók. Azt olvastam hogy nem sikerült igazán jól honosítani őket, az itteni viszonyokat kevésbé bírják, mint ahonnét megvásárolták őket. Szégyen, hogy a "matuzsálem " korú vontatómozdonyok jobban vizsgáztak.
2014. júl. 21. 19:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Tekergővel utaztam oda és vissza is, és maximálisan meg voltam elégedve. Gyors volt, kényelmes (különösen az ülések), kizárólag expressz kocsikkal. Helyet is találtunk, igaz nem volt teljesen üres fülke hazafelé. Két óra alatt megtette az utat. Egy évben ha kétszer utazom vonattal nagyobb távra, arra tökéletes volt.
2014. szept. 16. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!