A távolsági buszsofőr nem köteles várni az indulásig?
Ilyenkor telefonon hívd fgel a Volán központját. Mondd, hogy emiatt milyen károd keletkezett, és kérdd, hogy térítsék meg.
Nekem anno kifizették a taxit.
Na igen, az óra pontossága, de egyrészt a közeli templom órája is annyi időt jelzett, másrészt a telefonom a buszhoz van állítva.
Persze előbb kell kimenni, ezzel tisztában vagyok, de ha innen indul a busz, akkor meg is várja mindig a pontos időt a sofőr, csak hát felhúzott ez a dolog, hogy én nagy boldogan megyek a megállóhoz és aztán látom, hogy suhan elfelé a busz.
Ezt a bejelentést mivel lehet igazolni? Egyébként köszi a válaszokat.
Meg kell várnia. Nyílván pár perccel korábban elmegy az nem számít(pl. 11:57-kor, mert a te órád késik egy percet az övé meg siet egyet aztán meg is van, de 6 perc azért húzósabb.
Nekem a telefonom a google szerveréről kapja az időt(android), mondhatni másodperc pontos, én ez alapján megyek minden hova, és nem megyek korán ki. De célszerű az adott volán számát berni a telefonodba, aztán frissébe felhívni őket.
taxit is fizethetnek(vagyis az éppen gyors sofőr fizetéséből vonják, a volánnak ehhez úgymond semmi köze)
így van, várnia kéne, nem tudom egyébként melyik társaság...ott, ahol már beüzemelték a gps-es rendszert, ott valamennyire használják is. nálunk volt már ilyen, hogy betelefonáltak, csak akkor az utasnak késett az órája, mert a rendszer azt mutatta, időben indult el abból a megállóból a busz. más kérdés, hogy sok sofőr nem jelentkezik be, pedig elvileg már kellene.
de szóval ahol nincs is semmi ilyen rendszer, ott lehet simán csúsztatni, hogy a pénztárgép szerint már mehetett...ott is kaptam már 2 perccel korábbi időpontú jegyet, mint amit a telefonom írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!