Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi az a fonódó villamos?

Reptoid kérdése:

Mi az a fonódó villamos?

Figyelt kérdés
2014. jún. 20. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Összefüggő, nem széttagolt villamoshálózat.

Egy példa

[link]

2014. jún. 20. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Egymásba fonódnak a vágányok. Az egyvágányú vágánnyal (pl. 3-as villamos, Bihari utcai szakasza) ellentétben, itt nem kell váltót használni.
2014. jún. 20. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

2-es: az a fonódó vágány. A 3-ason nem volt ilyen. A Margit híd alatt viszont lesz.

A fonódó villamos(hálózat) olyan hàlózat, amelyen a különböző irànyokból érkező vonalak a központban összefonódva haladnak tovàbb, majd újra szétàgaznak. Bizonyos értelemben Budàn ma is ilyen a villamoshàlózat, de ezt a jelleget erősìti a budai fonódó villamos projekt

2014. jún. 20. 16:24
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor tulajdonképpen olyan, hogy vannak közös szakaszok? Pl a 18-as és a társai, amikkel egy darabon együtt közlekedik?

A debreceni is ilyennek fogható fel, vagy illik mind a két végének "külön" lenni? Az ugye inkább Y alakú, Budán pedig inkább )( alakúak.

2014. jún. 20. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Azért két villamosvonal még nem hálózat.
2014. jún. 20. 20:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Én ilyet mondjuk nem is mondtam, viszont az elv megértéséhez elég lehet.
2014. jún. 20. 22:15
 7/8 anonim ***** válasza:

3-as: tudom, tudom, hogy ellentétben.

Ha már, itt tartunk, ezen az oldalon is van vágányfonódás: [link] (Helykihasználás címszó alatt).

A google képkeresője is, rengeteg találatot dobott ki. Úgy látszik, hogy külföldön sem ritkán fordul elő:

[link]

2014. jún. 20. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:

(az elejét, rosszul írtam)

3-as: tudom, a 3-as villamosnál nincs fonódó vágány, csak egyvágányú szakasz, ezért is írtam, hogy "ellentétben".

2014. jún. 20. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!