Utazhatok-e VOLÁNBUSZ bérletemmel két célállomás között úgy hogy leszállok és felszállok egy megállóban? (többi lent)
hát ugyan én pár éve voltam diákbérletes, de ekkora marhaságot még nem hallottam. a bérleted a lakóhelyed és a suli között érvényes, eddig oké. a két állomás között te bármikor le és felszállhatsz, korlátlan alkalommal. eszedbe ne jusson jegyet venni, ezért találták ki a bérletet, ezért van neked is.
nem hinném hogy ez megváltozott volna...
Az autóbuszvezető rosszul tudja. Itt van a Volánbusz üzletszabályzata. [link]
Keress rá, hogy "2.3.5. Közbeeső megállóhelyen le- és felszállás. Útmegszakítás". Itt világosan le van írva a következő:
"A tanulók, hallgatók iskolába járási bérletkedvezményére használható bérletekkel az utazás az érvényességi viszonylat közbeeső állomásain vagy megállóhelyein is megkezdhető, illetve befejezhető és az utazás ‑ a bérlet érvénytartamán belül ‑ megszakítható."
Egyébként ha megnézed, az összes létező kedvezményes és nem kedvezményes bérletnél megengedi a szabályzat.
Ha legközelebb emiatt szól a buszvezető, mondd el neki, hogy az üzletszabályzatban az van, hogy lehet. Ha nagyon ellenkezik, helyezd kilátásba, hogy jelented az esetet a társaság részére, és szükség esetén tedd is meg. Nehogy már az ő hülyesége miatt jegyet vegyél egy olyan szakaszon, ahol ÉRVÉNYES a bérleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!